Novi biser iz Dortmunda: Argentinci zovu Đovanija da se vrati korijenima

Njegov talenat je vanserijski, a kako javljaju svjetski mediji - mladić koji je rođen u Sanderlendu, gdje je njegov otac igrao od 2001. do 2003, dobio je ponudu Fudbalskog saveza Argentine da promijeni fudbalsko državljanstvo
1604 pregleda 0 komentar(a)
Đovani Rejna u duelu sa fudbalerima Verdera, Foto: AP
Đovani Rejna u duelu sa fudbalerima Verdera, Foto: AP

Iako je Erling Haland uzeo svu slavu, a Džejdon Sančo postao jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi, pet minuta slave dočekao je još jedan biser iz Dortmunda - Đovani Rejna.

Sin poznatog američkog fudbalera - Klaudija - debitovao je u Bundes ligi sa svega 17 godina i 66 dana, prije tri dana upisao i gol na meču Kupa Njemačke, čime je postao najmlađi strijelac u istoriji tog takmičenja.

Njegov talenat je vanserijski, a kako javljaju svjetski mediji - mladić koji je rođen u Sanderlendu, gdje je njegov otac igrao od 2001. do 2003, dobio je ponudu Fudbalskog saveza Argentine da promijeni fudbalsko državljanstvo.

Rejna je kapiten U 17 selekcije SAD, ali ima argentinsko porijeklo. Njegov djed Migel je Argentinac, koji je nastupao u mlađim selekcijama Independijentea, prije nego što se preselio u Nju Džersi, gdje je rođen Đovanijev otac Klaudio.

Klaudio je upisao čak 112 nastupa za američku reprezentaciju, a Đovanijev fudbalski gen upotpunila je i njegova majka - Danijel Egan, nekadašnja fudbalerka i šest puta članica ženske reprezentacije SAD.

Jasno je da je Đovanijev prvi izbor SAD, ali Argentinci se nadaju da bi mogli da ga ubijede da se vrati porijeklu.

Međutim, Đovani ima još izbora.

Može da bude i reprezentativac Engleske, jer ima državljanstvo te zemlje, na osnovu rođenja, ali i Portugala, jer je njegova baka - Portugalka.

Kako javljaju argentinski mediji, i Englezi i Portugalci su svjesni te mogućnosti, tako da bi i oni mogli da reaguju.

Đovani i njegov otac i mentor se za sada ne izjašnjavaju.

Bonus video: