Odahnuli tek u 90. minutu

Teže mi je pala ova utakmica nego ona u kojoj smo izgubili od Mogrena. U vazduhu sam osjećao opasnost - prokomentarisao je Radulović nakon pobjede nad Grbljem (3:1)
0 komentar(a)
Golubović, Foto: Savo Prelević
Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2011. 19:55h

Još jedna pobjeda Budućnosti (3:1) stigla je mnogo teže nego što govori konačan rezultat. Grbalj je pod Goricom imao gol minusa na poluvremenu, ali je cijeli nastavak diktirao ritam, u finišu čak i dobio dvije šanse da izjednači na 2:2.

Tek u posljednjem minutu zlatni džoker Golubović postigao je još jedan u nizu važnih golova, a trener Miodrag Radulović pred očima svojih sadašnjih (Budućnost) i bivših poslodavaca (Pahtakor) konačno mogao da odahne.

"Teže mi je pala ova utakmica nego ona u kojoj smo izgubili od Mogrena. U vazduhu sam osjećao opasnost", prokomentarisao je Radulović.

Nakon prvih pola sata činilo se da će Grbalj primiti peticu, kao Zeta ili Dečić na početku sezone na istom stadionu. Iz prva dva šuta Budućnost je dala dva gola (oba puta je centrirao Orahovac - egzekutori Đikanović i Radonjić) a potom ulazila u šansu maltene kad god je poželjela. Adrović je dva puta pokušao glavom, Orahovac je zaobišao čak i golmana Radulovića, ali je otišao suviše ukoso.

Ipak, kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, bilo je vidljivo da je Budućnost daleko od forme sa početka sezone. Grbalj je prvo zaprijetio (Nikoliću poništen gol zbog ofsajda), a onda i postigao gol - Janković je odigrao povratnu loptu, a bivši igrač Rudara Mićić pogodio šutem po zemlji sa ivice šesnaesterca.

Iako se i nakon smanjenja Grblja činilo da će to biti lagani meč za Podgoričane, utakmica je kako je odmicalo vrijeme polako ulazila “u crveno”.

"Moji igrači pomislili su nakon 2:0 da je sve gotovo, umjesto da riješimo meč, mi smo u drugom poluvremenu ušli u fajtersku utakmicu. Nije bilo tečnosti u našoj igri i tek smo nakon trećeg gola u posljednjem minutu bili sigurni. Komplimenti Grblju", istakao je Radulović.

Nikolić iz Grblja je čim je počeo nastavak pobjegao odbrani Budućnosti, ali je Agović bio brži. Bila je to najava da gosti, predvođeni novim trenerom Aleksandrom Nedovićem, neće tako jeftino prodati svoju kožu.

"Tek kada smo bili u minusu od dva gola počeli smo da igramo našu pas igru koju ćemo forsirati i ubuduće. Vjerujem da smo i pored poraza zadovoljili publiku, a raduje me i što je nekoliko mlađih igrača došlo do izražaja", rekao je Nedović, misleći na Jankovića, Nikolića, Maguda i Kajevića.

Upravo je Kajević imao dobru šansu čim je ušao u igru, u 75. minutu, ali je šutirao pravo u Agovića. Budućnost je, na drugoj strani, djelovala beskrvno i nezainteresovano i počela je da stvara šanse tek kada je Golubović ušao u igru.

On je u 72. i 79. minutu šutirao pravo u golmana Radulovića i tek je u 90. uspio da ga savlada, nakon sjanog bijega i dodavanja Radunovića. U međuvremenu su Podgoričani nakon ubacivanja Milića i intervencije Agovića drhtali posljednji put.

Radulović je, uprkos svemu, bio zadovoljan:

"Opet smo dali tri gola, sačuvali smo prvo mjesto!

Da bi ga Budućnost čuvala dalje, morala bi lakše da dobija utakmice. Ali i da Rudar izgubi koji bod...

Budućnost - Grbalj 3:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović, Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Đikanović u 2, Radonjić u 12, Golubović u 90. minutu za Budućnost, Mićić u 31. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Peković, N. Vukčević, Radonjić (Budućnost), Jovanović (Grbalj).

Budućnost: Agović 6,5, Božović 6,5, Đikanović 7, Peković 6,5, Radunović 7, N.Vukčević 6 (Cicmil), Flavio 6, Bošković 6,5, Orahovac 7 (Kalezić), Radonjić 7, Adrović 6 (Golubović 7).

Grbalj: Radulović 6,5, Magud 6, Novaković 5,5, Simunović 5,5, Vuković 6, Jovanović 6, Mićić 7, Radulović 5,5 (Kajević), Janković 6,5 (Kljajević), Milić 6,5, Nikolić 6.

Bonus video: