Ozilov šou protiv Napolija, pobjeda Atletika

Njemac se poigravao sa "azurima" i golom i asistencijom riješio derbi večerašnjeg programa
10 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2013. 21:08h

Arsenal je nadigrao Napoli, nanio mu prvi poraz u sezoni i usput poslao jasnu poruku da ima igrača koji može u svakom trenutku i na bilo kojem dijelu terena da napravi razliku - Mesut Ozil je opet potvrdio da je udarna snaga "tobdžija", jer je golom i asistencijom za svega sedam minuta igre na "Emirejtsu" pokazao Napolitancima da nemaju šta da traže u sjevernom Londonu...

Arsenalu je ovo druga pobjeda, a isti učinak nakon dva kola imaju i Atletiko Madrid koji je slavio u Portu, Barselona poslije pobjede u Glazgovu i Šalke - „kraljevsko-plavi” su osvojili Bazel...

"Gleda li ovo Peres..."

Navijači Arsenala su uživali na "Emirejtsu", a oni fanovi koji nisu bili na stadionu su preko foruma likovali jer imaju klasu u liku Ozila.

"Da li Florentino Peres gleda ovaj meč", upitao se navijač Arsenala na BBC.

Ozil je prvo u 8. minutu dao gol koji je demonstracija jednostavnosti i istovremeno klase - iz trka je "otvorio nogu" i tehničkim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao nemoćnog Pepea Rejnu.

Bio je to uvod u kraj "azura", jer je već u 15. Ozil sa Olivijeom Žiruom napravio šou, a onda mu i poklonio pogodak. Napoli nije mogao da parira, i ovih 0:2 su mu premija koliko je bio nemoćan bez povrijeđenog Gonsala Iguaina...

"U napadu imamo velike mogućnosti i veliku klasu. Ne zaboravite, tek treba da nam se oporave važni igrač, što dovoljno govori kakve su nam mogućnosti", rekao je povratnik u tim Arsenala Mikel Arteta.

Borusija se poigrala sa Marsejom i golovima Roberta Levandovskog (dva puta) i Marka Rojsa vratila ravnotežu u grupi.

Sesk kaznio Seltik

Seltik se opet herojski suprotstavio Barsi, ali je grubo kažnjen za promašaj Mlgrua u 74. jer je već nakon 60 sekundi Sesk Fabregas pogodio glavom na pas Aleksisa Sančesa.

Kelti su igrali i sa igračem manje u drugom dijelu (isključen Braun)...

U istoj grupi, Milan je opet preživio - i to iz penala koji je Mario Baloteli pretvorio u remi u Amsterdamu u 94. minutu (1:1). Ajaks je samo četiri minuta ranije poveo i izgledalo je da ima sve u svojim rukama, ali je naivna reakcija odbrane promijenila sve.

"Rosonerima" je ovo treća utakmica u sezoni koju su spasli u sudijskoj nadoknadi, nakon onih protiv Torina (2:2) i Bolonje (3:3) u Seriji A.

Pakleni Atletiko, sigurni Čelzi

Atletiko čini čuda, Dijego Simeone definitivno ima neki čarobni štapić.

Vidjelo se to i u Portu gdje su "kolčonerosi" gubili, ali bolju igru u drugom poluvremenu krunisali sa dva gola - prvi je dao Dijego Godin u 58, a drugi Arda Turan (istina, iz malog ofsajda) nakon perfektne šeme iz prekida koju su odigrali Gabi i turski vezista.

U istoj grupi, Zenit je razočarao jer je osvojio samo bod protiv Austrije kod kuće (0:0), pa mu ostaje da se vadi na strani...

Čelzi je napokon pokazao da može mnogo, i to u trenutku kada je pritisak bio ogroman - osvojen je Bukurešt (4:0), sa dva pogotka Ramireša, jednim Franka Lamparda i autogolom Đorđijevskog.

"Ušli smo u meč sa mnogo samopouzdanja i želje da pobijedimo. Bili smo mnogo bolji i sada se lakše diše", istakao je ponajbolji igrač Čelzija u duelu sa Steauom Andre Širle.

Rezultati

GRUPA E

Bazel - Šalke 0:1

Draksler 54.

Steaua - Čelzi 0:4

Ramireš 20, 55, Đorđijevski (autogol) 44, Lampard 90.

Tabela: Šalke 6, Čelzi, Bazel 3, Steaua 0.

GRUPA F

Borusija D. - Marsej 3:0

Levandovski 19, 80 (penal), Rojs 52.

Arsenal - Napoli 2:0

Ozil 8, Žiru 15.

Tabela: Arsenal 6, Borusija Dortmund, Napoli 3, Marsej 0.

GRUPA G

Zenit - Austrija 0:0

Porto - Atletiko M. 1:2

Martines 16 - Godin 58, Turan 86.

Tabela: Atletiko M. 6, Porto 3, Austrija, Zenit 1.

GRUPA H

Ajaks - Milan 1:1

Densvil 90 - Baloteli 90+4.

Seltik - Barselona 0:1

Farbregas 76.

Tabela: Barselona 6, Milan 4, Ajaks 1, Seltik 0.

Galerija

Bonus video: