Palermo - kakav je to tim mogao da bude

„Fudbal doživljavam kao posao, a znam da nisam vrhunski poznavalac fudbala. Mnogo mi pomažu moji savjetnici“, kazao je Zamparini, otkrivši da ulogu savjetnika imaju Dario Šimić i Ivan Ćurković, te novinar Đanluka di Marcio
61 pregleda 0 komentar(a)
Mauricio Zamparini, Foto: Reuters
Mauricio Zamparini, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2016. 10:48h

Mauricio Zamparini je vlasnik predsjednik Palerma već 14 godina, a Palermo od njegovog dolaska postao klub koji je prolazna stanica mnogih vrhunskih fudbalera.

Fraza – ako hoćeš pojačanje za budućnost, gledaj Palermo – odavno postoji u italijanskom i evropskom fudbalu.

Zamparini, kao uspješan biznismen, nije se zanosio velikim fudbalskim rezultatima, već je od kluba napravio preduzeće koje godinama posluje u velikom plusu, po jednostavnom principu – kupi jeftino, prodaj skupo.

Iz njegovog kluba u velike klubove otišli mnogi veliki asovi, koji su, da su ostali na okupu, na Siciliji mogli da naprave velike stvari.

Idealni tim bivših igrača Palerma izgleda ovako.

Golman: Salvatore Sirigu (PSŽ, Sevilja)

Odbrana: Mateo Darmijan (Torino, Mančester junajted), Andrea Barzalji (Juventus), Kamil Glik (Torino), Emerson (Roma).

Vezni red: Havijer Pastore (PSŽ), Franko Vaskes (Sevilja), Josip Iličić (Fiorentina).

Napad: Paolo Dibala (Juventus), Andrea Beloti (Torino), Edinson Kavani (PSŽ).

Mnogo je primjera Zamparinijevog sjajnog poslovanja.

On je, recimo, 2012. godine iz argentinskog Instituta doveo Paula Dibalu, za 14 miliona, a tri godine kasnije prodao ga Juventusu za 30 miliona eura.

„Fudbal doživljavam kao posao, a znam da nisam vrhunski poznavalac fudbala. Mnogo mi pomažu moji savjetnici“, kazao je Zamparini, otkrivši da ulogu savjetnika imaju Dario Šimić i Ivan Ćurković, te novinar Đanluka di Marcio.

Bonus video: