Pjontek uživa u Milanu: Sedorf je tražio da se slikamo, navijači su me vatreno dočekali

"Alvaro Morata mi je poslao poruku kada sam potpisao ugovor. Rekao mi je da me prati i da poželio mi sve najbolje"
845 pregleda 0 komentar(a)
Pjontek, Foto: Reuters
Pjontek, Foto: Reuters

Kšištof Pjontek uživa u Milanu - mladi Poljak stigao je u januarskom prelaznom roku na "San Siro", gdje je nastavio sa sjajnim partijama, koje su ga i preporučile "rosonerima", dok je nosi odres Đenove.

Odigrao je dva meča, postigao tri gola (dva protiv Napolija u Kupu i jedan protiv Rome u Seriji A) i već postao miljenik navijača.

“Milan je korak naprijed u mojoj karijeri. Bio sam impresioniran po dolasku u klub. Na debiju protiv Napolija sam bio fokusiran, pa nisam čuo urlik sa tribina. Navijače sam čuo prije utakmice, u tunelu, kada je spiker čitao prezimena igrača. Na debiju protv Napolija sam bio rezerva, imao sam slušalice na ušima i sjedio sam sa ostalim rezervnim igračima na klupi. Osjetio sam aplauz i kada sam skinuo slušalice, čuo sam urlik navijača. Uzvratio sam im aplauzom i atmosfera je bila sve bolja. To su nevjerovatna osjećanja. Milanovi navijači su tako vatreno dočekali igrača koji još ništa nije uradio za klub”, uzbuđen je Pjontek.

Priznaje i da ima ritual uoči utakmice.

"Kada znam da ću početi meč, ne izlazim na teren do zagrijavanja".

Poljak je i u dresu Milana nastavio da postiže golove. Od početka sezone 22 puta je zatresao mrežu u svim takmičenjima.

"Posle prvog treninga u Italiji, rekli su mi da treba da budem zadovoljan ako postignem 12 golova u sezoni. Ali apetiti su rasli kako je sezona odmicala. Postižem golove u Seriji A i navukao sam pritisak na sebe. Ali moram da se naviknem na to. Siguran sam da se neću promijeniti", jasan je Pjontek.

Za kratko vrijeme izrastao je u pravu zvijezdu Milana.

"Sedorf mi je tražio da se fotografišemo zajedno. Fantastično je što me takvi ljudi prepoznaju i žele da razgovaraju sa mnom, kao što je učinio Ševčenko u svlačionici uoči meča sa Napolijem. Alvaro Morata mi je poslao poruku kada sam potpisao ugovor. Rekao mi je da me prati i da poželio mi sve najbolje. To su sjajne stvari", ushićen je Poljak.

Milan je za transfer Pjonteka Đenovi platio 35 miliona eura. Kupovina je već počela da se isplaćuje.

Bonus video: