Poketina ne zanimaju glasine oko prelaska u Čelsi

0 komentar(a)
Slaven Bilić i Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Slaven Bilić i Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2016. 21:21h

Trener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino izjavio je danas da ga ne zanimaju glasine o prelasku u Čelsi, pošto želi da se koncentriše na posao sa svojim timom.

Britanski mediji su prethodnih nedjelja spekulisali da je uprava Čelsija sastavila listu kandidata za novog trenera i da je zainteresovana za Poketina, selektora reprezentacije Italije Antonija Kontea, trenera Atletiko Madrida Dijega Simeonea i Masimilijana Alegrija iz Juventusa.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi što prije da riješi pitanje trenera, pošto će Gus Hidink predvoditi ekipu samo do kraja sezone. Holanđanin je preuzeo tim sredinom decembra, kada je zamijenio Žozea Morinja koji je otpušten zbog loših rezultata.

Poketino je prošle sezone predvodio Totenhem do petog mjesta na tabeli, a londonski tim je ove sezone pretrpio samo tri poraza u prvenstvu i trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Lesterom.

Totenhem se takmiči i u Ligi Evrope i FA kupu.

"Glasina o mom odlasku je ista kao glasina o fudbalerima. U medijima su se pojavila mnoga imena vezano za poslove u nekim klubovima. Moj fokus je ovdje u Totenhemu, pokušavam da ostvarim uspjeh sa klubom i naporno radim. Mislim da sam nedavno objasnio da radim za sadašnjost, a ne za budućnost. Veoma sam srećan u Totenhemu", rekao je Poketino, preneo je Skaj Sports.

On je dodao da mu ne smetaju glasine.

"Moj posao je da budem koncentrisan a ne da slušam glasine. Najvažnije je da se koncentrišem na ono što radim. Ne smeta mi. Mi smo u medijima gdje je ponekad sve u glasinama. Nije me briga za to", rekao je Poketino.

Bonus video: