Portugalci ne žele da igraju u Zenici

“Primili smo zahtjev Portugala i već smo zatražili izvještaje u stadionima na kojima će se igrati utakmice baraža”, rekli su iz UEFA.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 11:00h

Manje od mjesec dana prije odigravanja prve baraž utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, Fudbalski savez Portulaga uputio je Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) zvanični dopis tražeći da se prvi susret sa Bosnom i Hercegovinom ne igra u, kako kažu, neuslovnoj Zenici, prenose mediji u BiH.

Duel Bosne i Hercegovine i Portugala zakazan je za 11. novembar na stadionu “Bilino Polje”, ali su Portugalci jasno istakli da ne žele tamo da igraju.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Portugala Gilberto Madali rekao je da taj stadion nema uslove za održavanje utakmice takvog ranga.

“Primili smo zahtjev Portugala i već smo zatražili izvještaje u stadionima na kojima će se igrati utakmice baraža”, rekli su iz UEFA.

Iako teren Bilinog Polja ne spada među najbolje u Evropi, čini se das u Portugalci počeli sa pritiscima, kako bi sebi obezbijedili što bolju poziciju i smanjili rizik od eliminacije, jer bio neodlazak na EP za njih bio ravan katastrofi.

Konačna odluka o tome da li će utakmica moći da bude igrana u Zenici biće donijeta sljedeće nedjelje. Ako UEFA usliši željama Portugalaca, meč bi bio premješten na “Koševo” u Sarajevu.

Bonus video: