Povratak Reala u pobjednički ritam

Real pobijedio Levente u Valensiji sa 3:1, gol Ronalda iz penala. Šou Arica Adurica u pobjedi Atletik Bilbaoa nad Deportivom
2 komentar(a)
Real, Foto: Beta-AP
Real, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.03.2016. 23:07h

Madridski Real se nakon poraza od gradskog rivala Atletika vratio na pobjednički put. „Merengesi” su tradicionalno bili dobri protiv autsajdera i na gostovanju Levanteu, čiji je „bunker” popustio nakon penala u 34. minutu. Kristijano Ronaldo je bio precizan za 23. gol ove sezone u Primeri, ali, ipak, gleda u leđa napadaču Barselone Luisu Suaresu, koji je postigao 25.

Real je sa utakmicom više čak devet bodova ispod Barselone, koju samo prati Atletiko, ali sa pet bodova manje i utakmicom više od „blaugrane”.

Sa druge strane, Levante je porazom umanjio šanse za opstanak, pošto je dospio na posljednje mjesto u Primeri.

A današnji dan u Primeri obilježio je vremešni, 35-godišnji napadač Atletik Bilbaoa, Aric Aduric. On je postigao het-trik u pobjedi nad Deportivom. Atletik se pobjedom uključio u borbu za Ligu Evrope.

Viljareal je u sjajnom nizu - čak 14 utakmica bez poraza u Primeri. „Žuta podmornica” je uspjela da odoli u Vigu protiv Selte, koja je slavila u prvom međusobnom okršaju ove sezone. Ipak, uprkos podatku da su se Selti oporavili svi najbolji igrači, Viljareal je znao da sačuva mrežu i zadrži san o nastupu u Ligi šampiona, jer ima devet bodova više od petoplasirane Sevilje.

Andalužani se, međutim, neće predati, jer je Sevilja na „Sančes Pishuanu” savladala Ejbar, koji je trećim uzastopnim porazom izgubio trku u borbi za Ligu Evrope.

Uzbudljiv duel odigran je i u Malagi, gdje je domaćin vodio protiv Valensije, golom hrvatskog internacionalca Dujeta Čopa. „Slijepi miševi” su do poluvremena izjednačili autogolom veterana na golu Malage,

Kamerunca Idrisa Kamenog, da bi početkom nastavka pojačanje iz Reala, Rus Denis Čerišev potpisao preokret.

Rezultati:

Levante - Real Madrid 1:3

Dejverson 39 - Ronaldo (penal) 34, Marinjo (autogol) 38, Isko 90+2

Atletik Bilbao - Deportivo 4:1

Muniain 13, Aduric 36, 53, 60 - Rijera 51

Selta - Viljareal 0:0

Malaga - Valensija 1:2

Čop 14 - Kameni (autogol) 41, Čerišev 49)

Sevilja - Ejbar 1:0

Ljorente 11.

Četvrtak:

Granada - Sporting Hihon

Espanjol - Betis

Rajo Valjekano - Barselona

Utorak:

Las Palmas - Hetafe 4:0

Atletiko Real Sosijedad 3:0.

Bonus video: