Preokret Barse, Real se namučio u Valensiji

Pedro postigao het-trik za samo osam minuta u prvom poluvremenu i potpisao veliki preokret Barselone na gostovanju Hetafeu (5:2)
1 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2013. 23:19h

Bez Mesija, Nejmara i Inijeste, Barselona u predgrađu Madrida nakon samo 15 minuta gubila sa 2:0 od Hetafea.

U blizini, u kampu madridskog Atletika već su računali da napokon ostaju sami na vrhu tabele kada je uslijedio nestvaran preokret - za samo osam minuta, od 34. do 42. minuta, Pedro Rodriges je postigao tri gola i Katalonci su vodili 3:2 već na poluvremenu.

"Maestralni Pedro odbranio prvo mjesto", napisao je "El Mundo Deportivo".

U nastavku, pobjedu ekipe Tate Martina uljepšao je Sesk Fabregas sa dva gola. Kod oba je učestvovao Pedro - prvo je centrirao, a onda izborio penal za jednu od najboljih partija u dresu katalonskog tima.

Ispalo je čak i ubjedljivo - 5:2 za "blaugranu".

"Pedro je bio odličan, ali je cijela ekipa igrala dobro. Imali smo loših 15 minuta, srećom brzo smo se oporavili i sve se kasnije odvijalo po planu. Sve ukupno, odigrali smo dobru utakmicu", izjavio je Martino.

Domaćina je težeg poraza spasio golman Migel Moja.

Real je srećno slavio u Valensiji sa 3:2, ali je i pored pobjede pokazao da potpuno zasluženo kasni pet bodova za Barselonom i Atletikom.

"Važan trijumf na kraju godine. Imam velike nade za 2014, mislim da bi to mogla da bude dobra godina za Real. Ipak, Barselona i Atletiko trenutno su favoriti, mada je pet bodova dostižno", kazao je Karlo Anćeloti, trener Reala.

„Kraljevski klub” je došao do pobjede osam minuta prije kraja, golom koji apsolutno ide na dušu golmana Valensije Guaite. Strijelac je bio Hese - igrač koji je prije dvije godine igrao za omladinsku reprezentaciju Španije protiv Crne Gore na Starom Aerdoromu.

Valensija se prije toga dva puta vraćala u igru, Pjati, pa Matje, odgovorili su na golove Di Marije i Ronalda. Portugalac je, inače, pogodio iz ofsajda, što je promaklo pomoćniku.

Atletik Bilbao je uz malo problema savladao Rajo Valjekano sa 2:1, dok je Espanjol bio efikasan protiv Valjadolida (4:2). Selta je osvojila samo bod kod kuće protiv Osasune (1:1).

Bonus video: