Realu samo bod protiv Valensije, lako za Barsu

Madriđani su u nastavku napadali, pokušavali sve, ali je Dijego Alveš bio sjajan na golu i odbranio bod "slijepim miševima"
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2012. 21:30h

Već nakon 1. kola Primere, stvorila se razlika između dva najbolja španska kluba - Barselona se poigravala sa Real Sosijedadom (5:1), dok je Real Madrid neočekivano zaustavljen u duelu sa Valensijom na "Santjago Bernabeuu" (1:1).

"Očekivao sam više od mog tima. Iako nismo igrali sjajno, mislim da smo zaslužili pobjedu. Nažalost, ponovila nam se prošla sezona, kada smo dva puta remizirali na svom stadionu, jednom baš protiv Valensije", podsjetio je Žoze Murinjo, koji nije želio da komentariše eventualni dolazak Luke Modrića.

"Nikada ne pričam o igračima drugih klubova. Možda će neko doći, a neko otići, ali ne želim ništa da kažem o tome".

Real je opsjedao gol "slijepih miševa”, imao nekoliko velikih prilika, ali je ostao bez pobjede.

Već u 10. minutu "merengesi" su poveli preko Gonsala Iguaina nakon pasa Anhela di Marije, ali je u 42. izjednačio Brazilac Žonas.

Tom prilikom sudarili su se Pepe i Iker Kasiljas, pa je portugalski defanzivac nakon poluvremena ostao u svlačionici, jer se nije osjećao dobro.

Madriđani su u nastavku napadali, pokušali sve, ali je Dijego Alveš bio sjajan na golu i tako poklonio bod nekadašnjem defanzivcu Veles Sarsfilda, Barselone, Valensije, Liverpula i Alavesa Maurisiju Peljegrinu na trenerskom debiju.

"Alveš je bio sjajan. Nismo mogli da izdržimo pritisak u drugom poluvremenu, kada je Real promijenio način igre, ali smo sačuvali gol, što je najvažnije", naglasio je Pelegrino.

Barselona je lako savladala Sosijedad, a već u 16. minutu, kada je Lionel Mesi postigao svoj drugi gol, bilo je 3:1.

Feštu na "Kamp nouu" zaključio je David Vilja, koji je pogodio za 5:1 na povratku fudbalu nakon osam mjeseci.

Najzanimljiviji meč odigran je u Bilbaou - Betis je na "Katedrali" slavio sa 5:3. Tim iz Sevilje je vodio 3:0 na poluvremenu, ali su De Markos sa jednim i San Hose sa dva gola donijeli izjednačenje Atletiku.

Betis je, ipak, imao snage za konačni udarac - pogocima Posuela u 80. i Moline u 86. minutu, „zeleno-bijeli” su došli do velike pobjede.

Rezultati 1. kola

Barselona - Real Sosijedad 5:1 (Pujol 4, Mesi 11, 16, Pedro 41, Vilja 84 - Kastro 9)

Real Madrid - Valensija 1:1 (Iguain 10 - Žonas 42)

Atletik Bilbao - Betis 3:5 (De Markos 47, San Hose 67, 76 - Kastro 7, Molina 26, 86, Ečebarija 31, Posuelo 80).

U toku: Levante - Atletiko Madrid.

Subota: Selta - Malaga 0:1

Sevilja - Hetafe 2:1

Majorka - Espanjol 2:1.

Sjutra

Deportivo - Osasuna (19)

Rajo Valjekano - Granada (21)

Saragosa - Valjadolid (23)

Galerija

Bonus video: