Remi bez rizika u najslabijem podgoričkom derbiju ikada

54 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost - Mladost, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2014. 22:24h

Budućnost i Mladost odigrali su bezrizičnih 0:0, u utakmici u kojoj nije bilo prave akcije, pravog šuta, maltene ni prave šanse za gol.

Podgorički rivali bili su stegnuti i oprezni kao da je ulog titula svjetskog prvaka i džek-pot od milion eura, a ne mjesto pri vrhu tabele crnogorskog šampionata.

Na kraju, nastavljene su dvije serije - Budućnost još nije izgubila od Mladosti u nezavisnoj Crnoj Gori (22 meča), dok Mladost ove sezone nije poražena od avgusta. Ako je to ikakva utjeha u vjerovatno najslabijem podgoričkom derbiju ikada...

Prazne mreže mogle su i da se predvide. Mladost je gotovo sve derbije ove sezone, a svaki u gostima, odigrala baš 0:0 - protiv Rudara u Pljevljima, Sutjeske u Nikšiću, Budućnosti na svom stadionu. Izabranici Aleksandra Nedovića opet su pokazali da mogu bez problema da odole svakom timu, na svakom terenu...

Trener Budućnosti Dragan Radojičić je, s druge strane još od poraza od Grblja 1. novembra pod Goricom (3:2) definitivno shvatio da dubli odbrambeni blok sa ovim timom donosi mnogo više od frontalne ofanzive. Na taj način su pali Lovćen, Grbalj u Kupu, pa Mornar u Baru, ali Mladost nije baš tako naivna...

"Imali smo puno problema u pripremi utakmice, što je uticalo da ne pokažemo veću maštovitost na sredini. Zadovoljan sam bodom u ovakvim okolnostima, jer treba biti realan - Mladost ima odličnu ekipu, odličnog trenera i s pravom je u vrhu tabele. Čekali smo svoju šansu, imali smo je, nismo je iskoristili. Nadam se da ćemo dovesti jedno ili dva prava pojačanja na pauzi, čime bismo bili konkurentiniji ekipama koje su iznad nas", prokomentarisao je Radojičić nakon meča.

Mladost je u prvom poluvremenu pokušavala da igra, ali protiv defanzivno vrlo organizovane Budućnosti nije imala ni šansu.

U nastavku, igra je malo iskočila iz šablona kada je Radojičić izveo vezistu, a obacio napadača - Raičevića. Samo šest minuta nakon te izmjene stigla je jedina velika opasnost na meču kada je Flavio centrirao, Adrović šutirao glavom, ali je Radulović odbranio.

"Nisam zadovoljan, očekivao sam bolji fudbal, ali i otvoreniju i agresivniju Budućnost. Domaćin nas je zatvorenom igrom spriječio da uradimo nešto naprijed", kazao je Nedović.

Najinteresantniji detalj na utakmici nije se dogodio na terenu, već na tribinama - „varvari” su se potukli međusobno samo nekoliko sekundi nakon što su transparentom najavili da će ako treba ostati i posljednji na stadionu, čekajući bolje dane kluba...

Bonus video: