Rio Ferdinand napušta Junajted, nije mu ponuđen novi ugovor

"Nakon 12 fantastičnih godina, odlučio sam da je pravo vrijeme za promjenu", napisao je Ferdinand na svom sajtu.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 08:20h

Nakon Nemanje Vidića, Mančester junajted će ovog ljeta ostati i bez svoje druge legende u odbrani - Rio Ferdinand napušta "Old traford" nakon što mu klub nije ponudio produženje ugovora.

Ferdinand, koji ima 35 godina, odigrao je 454 meča za "đavole" i postigao osam golova.

"Nakon 12 fantastičnih godina, odlučio sam da je pravo vrijeme za promjenu", napisao je Ferdinand na svom sajtu.

Englez neće još završiti karijeru, ali njegova buduća destinacija nije poznata. BBC saznaje da će mu Junajted, kao klupskoj legendi, ponuditi ulogu ambasadora kluba, što je već ponuđeno nekim igračima koji su obilježili istoriju "đavola".

Ranije ove sezone, Ferdinandov dugogodišnji partner u odbrani Nemanja Vidić je objavio da prelazi u Inter.

Ferdinand je na "Old trofordu" osvojio šest Premijer liga, dva Liga Kupa, jednu Ligu šampiona i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

Posljednju utakmicu odigrao je u nedjelju u Sautemptonu (1:1).

"Koristim priliku da se zahvalim saigračima, stručnom štabu, upravi kluba i navijačima za 12 nevjerovatnih godina koje neću zaboraviti. Osvajanje trofeja bilo je ispunjenje sna za mene u ovom velikom klubu", kazao je Ferdinand.

Debitovao je u avgustu 2002. protiv mađarskog Zalaegeršega u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nakon što je u tada rekordnom transferu u Britaniji došao iz Lidsa za 30 miliona funti.

Već prve sezone bio je ključna figura ekipe Aleksa Fergusona u osvajanju titule, da bi 2003. godine suspendovan osam mjeseci nakon što je "zaboravio" da se pojavi na doping testu.

Galerija

Bonus video: