Ronaldinjo južnoamerički fudbaler godine, Pekerman najbolji trener

Ronaldinjo je osvojio najviše glasova u konkurenciji zemljaka Nejmara iz Barselone i Argentinca Maksija Rodrigeza iz Njuels Old Bojsa
0 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Beta/AP
Ronaldinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.12.2013. 21:08h

Iako sa 33 godine, Ronaldinjo i dalje može ne samo da konkuriše za priznanja, već i da ih dobija - Brazilac je, naime, proglašen za najboljeg fudbalera Južne Amerike u 2013. godini, u tradicionalnom izboru urugvajskog dnevnog lista El Pais.

Ronaldinjo, koji je ekipu Atletika Mineiro u julu predvodio do prvog trofeja južnoameričkog Kupa Libertadores, osvojio je najviše glasova u konkurenciji zemljaka Nejmara iz Barselone i Argentinca Maksija Rodrigeza iz Njuels Old Bojsa.

Ronaldinjo sa reprezentacijom Brazila 2002. godine osvojio titulu prvaka svijeta, a dobitnik je Zlatne lopte za najboljeg igrača Evrope 2005, kao i priznanja za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA 2004. i 2005. godine, dok je nosio dres Barselone.

U izboru za najboljeg trenera Južne Amerike prva tri mjesta pripala su Argentincima, a najviše glasova, drugu godinu zaredom, osvojio je Hose Pekerman, koji je reprezentaciju Kolumbije odveo na prvenstvo svijeta prvi put od 1998.

Iza Pekermana plasirali su se selektor reprezentacije Čilea Horhe Sampaoli i aktuelni šef stručnog štaba Barselone Herardo Martino.

Bonus video: