Ronaldo nišani Zlatnu loptu!

"Mi smo pokazali koliko možemo. Spremni samo da izborimo finale!", izjavio je Kristijano Ronaldo.
3 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta AP
Ronaldo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 23.06.2012. 19:59h

Sjajne partije na Evropsku prvenstvu trebalo bi da pomognu Kristijanu Ronaldu da prekine trogodišnju vladavinu Lea Mesija i prvi put od 2008. godine osvojili Zlatnu loptu “Frans fudbala”.

Ovo je izjavio portugalski superstar i prvi as Real Madrida, svjestan da će od narednog, ili naredna dva meča (ako Portugal prođe u finale) umnogome zavisiti ishod borbe za najprestižnije individualno prizanje u svijetu sporta.

Ronaldo je slabo počeo Evropsko prvenstvo, u drugom meču protiv Danske imao je dva nevjerovatna promašaja, a onda kao da su ga naljutile kritike.

U odlučujućem duelu grupe protiv Holandije i četvrtfinalnom meču protiv Ćeške ukupno je postigao tri gola, pogodio četiri stative i makar 20 puta šutirao na protivnički gol.

Naravno, svaki od tri gola bio je odlučujući. Ovakva statistika jednog od najboljih fudbalera današnjice promovisala je Portugal u “favorita iz sjenke” da pomrsi račune najboljima i plasira se u finale Eura.

"Odigrali smo briljantnu partiju i naš protivnik nije imao šanse, iako smo kasno dali gol", izjavio je Ronaldo, koji je moćnim udarcem glavom 11 minuta prije kraja matirao Petra Čeha, jednog od najboljih svjetskih golmana.

Popularni “CR7” sada ima dva cilja. Prvi je kolektivni, drugi individualni.

"Šanse u polufinalu su 50:50. Ne bih protivniku dao niti jedan procenat više od nas. To je jedna utakmica i sve je moguće. Mi smo pokazali koliko možemo. Spremni samo da izborimo finale!"

O drugom cilju odlučivaće se u decembru, ali se najvažniji poeni sada stiču.

"Iskreno, ne mislim da će moja izdanja na Evropskom prvenstvu biti odlučujuća za Zlatnu loptu. Ipak, mogla bi mnogo da pomognu. Ono što sam uradio u prethodna dva meča i oni što ću, nadam se, tek da uradim, trebalo bi da mi pomogne da ispunim lični cilj. Želim Zlatnu loptu", izjavio je Ronaldo.

Njegov veliki rival iz Barselone, Leo Mesi, osvajao je Zlatnu loptu “Frans fudbala” čak tri godine zaredom (2008, 2010, 2011), ali je već sada izvjesno da ga ove sezone čeka najteža bitka.

Ronaldo je sa Realom osvojio titulu prvaka Španije i ima šansu da odvede Portugal na evropski krov, za razliku od Mesija, koji ne da je hendikepiran što ne igra Evropsko prvenstvo, već je sa Barselonom ove sezone uzeo samo nacionalni Kup.

"Moj gol protiv Portugala posvećujem sinu", izjavio je Kristijano Ronaldo.

Njegov sin ima dvije godine i zove se - Kristijano Ronaldo.

Čeh: Stvarno je moćan

Petr Čeh je u i četvrtfinalu protiv Portugala imao “sto ruku” do 79. minuta, dva puta ga je spašavala stativa, ali nije mogao ništa prilikom šuta glavom Kristijana Ronalda.

"Ronaldo je jedan od dva najbolja fudbalera na svijetu, dokazao je to i ovim udarcem glavom. Zaista ga je teško zaustaviti", rekao je Čeh, priznavši da je Portugal zasluženo u polufinalu.

"Ne osjećamo se baš najbolje, tako je uvijek kada izgubite utakmicu. Ali, nemamo za čim da žalimo. Portugal je bio bolji i zasluženo je prošao", rekao je Čeh.

Slično razmišlja i Tomaš Rosicki, koji zbog povrede nije mogao da igra u četvrtfinalu.

"Portugal je bio bolji, naročito u drugom poluvremenu, kada nismo imali rješenja. Ipak, ponosni idemo sa Evropskog prvenstva - kazao je napadač Arsenala i izdvojio dvojicu saigrača:

"Pilarž i Jiraček su pokazali koliko vrijede. Ubijeđen sam da će svoju klasu dokazati u Volfsburgu naredne sezone."

Bonus video: