Ronaldo srušio Šveđane, Francuzi za istoriju

CR7 je na kraju dobio bitku i sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je dao dva pogotka, ali se večeras oprostio od Mundijala, a ko zna, možda i od dresa reprezentacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2013. 22:22h

Čudo koje su prizivali i priželjkivali Francuzi je viđeno na "Sent Deniju", Ukrajina je počišćena sa nestvarnih 3:0, Kristijano Ronaldo je het-trikom eliminisao Švedsku i Zlatana Ibrahimovića, a Hrvatska i Grčka su rutinski odradili Island odnosno Rumuniju - to je ukratko epilog baraža za Mundijal.

Dakle, svi favoriti su opravdali tu ulogu, iako je Francuska prošla pakao do Brazila, Portugal morao da iskoristi svu energiju i klasu Ronalda, a Hrvatska da strahuje s igračem manje više od 55 minuta...

RAFAL CR7 "penzionisao" Ibru

Ronaldo se opet poigravao, ovog puta je to rasplakalo Šveđane a u delirijum bacilo Portugalce - as Reala je dao tri gola u Stokholmu i praktično sam pobijedio reprezentaciju "tri krune" i u revanšu (3:2).

Ronaldo je na kraju dobio bitku i sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je dao dva pogotka i preokrenuo na 2:1, ali se večeras oprostio od Mundijala, a ko zna, možda i od dresa reprezentacije...

U suštini, Ronaldo je dokazao da je u ovom trenutku svjetski fudbaler broj jedan - četiri gola u dvomeč baraža, kada je ulog ogroman, mogu da postignu samo fudbalske mašinerije.

Ronaldo je, s druge strane, izjednačio učinak Pedra Paulete od 47 golova za nacionalni tim, a u Brazilu ima šansu da postane najbolji strijelac u istoriji Portugala. U to niko i ne sumnja...

ISTORIJA se pisala u Gradu svjetlosti

U Parizu se istovremeno pisala istorija - Francuska je pobijedila Ukrajinu rezultatom 3:0 i postala prva reprezentacija u istoriji koja je u baražu za neko veliko takmičenje nadoknadila dva gola minusa.

Ali, bila je to noć Franka Riberija i družine koji su od prve sekunde kidisali na gol protivnika.

Ukrajinu je načeo Mamadu Sako u 22, potom je Karim Benzema iz čistog ofsajda povisio u 34. (samo pet minuta ranije mu je poništen regularan gol), a toliko željeni treći gol je dala Ukrajina - Oleg Husev je autogolom lansirao "trikolore" na Mundijal u momentu kada im je malo ko davao šanse da mogu da preokrenu stvari protiv tima koji nije izgubio više od godinu, koji do večeras nije primio gol više od 750 minuta...

"To je magija koju fudbal nosi sa sobom. Prije nekoliko dana smo bili na dnu, a sada smo junaci. Ali, znamo kroz šta smo morali da prođemo i ovakav preokret mogu da naprave samo velike reprezentacije", rekao je Didije Dešam.

Nadovezao se i Riberi.

"Navijači su zaslužili da im podarimo Mundijal. Ne pamtim da je nekada bila ovakva atmosfera na "Sent Deniju”, istakao je Riberi.

HRVATSKA prejaka za Island

Hrvatska je preživjela strah protiv skromnog Islanda i uprkos činjenici da je 55 minuta igrala s igračem manje obezbijedila je plasman na Svjetsko prvenstvo - "vatreni" su u Zagrebu pobijedili rezultatom 2:0 i čekirali kartu za Brazil.

Strijelci za Hrvate su bili Mario Mandžukić u 27. minutu i Darijo Srna u 47, a napadač Bajerna je u 38. zbog naivnog i neotrebnog faula dobio direktan crveni karton.

Na sreću po selektora Nika Kovača i Hrvate, to im se nije vratilo, pa su i četvrti put u isto toliko pokušaja otišli na veliko takmičenje kroz baraž.

Hrvatska je prolazila dodatne kvalifikacije i 1997. protiv Ukrajine, te Slovenije 2003. i Turske prije dvije godine.

"Imali smo viziju i cilj. Na tome smo insistirali i uspjeli smo. Pokazali smo moderan fzdbal, od prvog minuta smo napali protivnika i na kraju smo trebali i ubjedljivije da slavimo", rekao je Kovač.

Na Mundijal idu i Grci koji su remizirali u Bukureštu sa Rumunijom (1:1).

Znalo se da Rumune čeka težak posao nakon poraza u Atini (3:1), a u revanšu im je već u 23. minutu presudio Kostas Mitroglu.

Do kraja, Grčka je pogodila svoju mrežu (Torosidis), ali dileme oko plasmana nije bilo.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je 6. decembra.

Galerija

Bonus video: