Rudar počeo pripreme, ambicije se još ne znaju

Retorički, cilj je borba za evropsku vizu, dok praksa, sudeći po trenutnoj i novinarima prezentiranoj kadrovskoj situaciji, govori da za takvu vrstu optimizma i nema previše osnova
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2014. 21:41h

Sa kakvim će ambicijama pljevaljski Rudar ući u narednu sezonu, vjerovatno nije do kraja jasno ni ljudima iz kluba, utisak je sa današnje prozivke i početka priprema.

Retorički, cilj je borba za evropsku vizu, dok praksa, sudeći po trenutnoj i novinarima prezentiranoj kadrovskoj situaciji, govori da za takvu vrstu optimizma i nema previše osnova.

Naime, prvi trening od 22 fudbalera sa dostavljenog spiska, odradilo je njih 17 (Đurić, Mijušković, Vlahović, Noma i, možda, golman Mijatović, ekipi će se pridružiti u narednih dan, dva), eventualnim pojačanjima, bar za sada, nema ni traga, dok je čak deset prošlogodišnjih prvotimaca, u međuvremenu, napustilo Pljevlja (Jovanović, Igumanović, Milić, Bajić, Fatić, Vukliš, Šljivančanin, Krsmanović, Gazivoda, Golović i Nemanja Sekulić).

A kada se sve to "posloži na sto", jasno je da je pred "rudarima" mnogo posla ne bi li ostali pri vrhu ili bar u sredini crnogorskog fudbala.

"Nije sjajna situacija, ali se ne predajemo. Mislim da smo i pored pobrojanih odlazaka, ipak zadržali neki kostur tima, naravno ako se osipanje ne nastavi, i da uz dobar rad i dosta truda u narednih 40 dana možemo do projektovanog cilja, odnosno borbe za Evropu. Možda to ovog momenta zvuči kao utopija, ali ja zaista vjerujem u takav scenario. Posebno ako igrači budu zadovoljni uslovima, jer će tada moći da pruže i maksimum na terenu", optimistički će šef stručnog štaba Mirko Marić, predočavajući i plan priprema:

"On je u posljednjem trenutku donekle izmijenjen, pošto ćemo već 9. jula skoknuti do Kipra i sa tamošnjom Omonijom odigrati prijateljsku utakmicu. Zato će do tada rad biti nešto žešći, a po povratku, treniraćemo u Pljevljima, i 15. i 20. jula odigrati još dva meča. Onda do 1. avgusta slijedi boravak na Zlatiboru i još nekoliko provjera za konačno uigravanje i lagani ulazak u prvenstveni ritam. Ponavljam, ako želja i volja isprate optimizam, Rudar bi u predstojećem prvenstvu mogao da bude prijatno iznenađenje", zaključuje strateg pljevaljskog prvoligaša.

Pored gore pomenute „petorke“ koja iz raznoraznih razloga propušta nekoliko uvodnih treninga, stručni štab Rudara može, bar u početku, da računa još na golmane Radanovića i Jelovca, te na Tomaševića, Nestorovića, Gordića, Damjanovića, Kata, Gačevića, Nikolu Sekulića, Vukovića, Golubovića, Talovića, Mrdaka, Čolovića, Bambura, Đurđevića i Hrastovinu.

Bonus video: