Šampion drhtao i pobijedio u Grblju

"Oštećeni smo u prvom kolu i sada ponovo, jer je penal bio očigledan. Ako se ovako nastavi, ne znam šta da očekujem", kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.
55 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2012. 07:58h

Budućnost je ostvarila važnu pobjedu u Radanovićima - šampion je već na poluvremenu imao kapitalno vođstvo od 2:0, ali mu ni to nije garantovalo mirnu završnicu, naprotiv...

Gosti su zasluženo stekli sigurnu prednost, ali su Grbljani zaigrali dobro u nastavku, pa je Budućnost morala da drhti do kraja.

U posljednjim trenucima bilo je i nezadovoljstva - Ðalac je u trenucima kada se našao sam pred golom Budućnosti oboren s leđa, ali je sudija Željko Radunović odlučio da domaćem napadaču pokaže žuti karton zbog navodne simulacije.

Grbljani su negodovali, domaći navijači takođe...

Sa druge strane, uprkos trijumfu, u svlačionici Budućnosti su se po završetku meča čuli povišeni tonovi.

"Oštećeni smo u prvom kolu i sada ponovo, jer je penal bio očigledan. Ako se ovako nastavi, ne znam šta da očekujem. Grbalj je u drugom poluvremenu pokazao vrijednost, zadovoljan sam igrom svog tima. Ali, o suđenju valja povesti računa", kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Šampion je već u drugom minutu dobio poklon - Kurbegović je centrirao iz kornera, a Ðalac neoprezno startovao i pogodio sopstvenu mrežu.

U finišu prvog dijela “plavi” su krunisali nadmoćnost - Marko Vukčević je poslužio Mugošu, a ovaj na efektan način udvostručio vođstvo.

Grbljani su, međutim, na startu drugog dijela jasno stavili do znanja da se ne mire sa porazom. Nemanja Nikolić je zaprijetio nakon svega nekoliko minuta, ali je praktično poklonio loptu Agoviću.

Isti igrač je ubrzo i drugi put slabo šutirao, a potom su zaprijetili još Janković, Ðalac i Martinović. A neizvjesnost je vratio Dragan Nikolić, koji se našao na pravom mjestu poslije šuta Ragipovića u 70. minutu (Agović je odbio loptu).

U trećem minutu nadoknade Đalac je oboren, ali se sudija Radunović nije oglasio.

"U prvom poluvremenu smo dominirali, a u nastavku nismo imali igru kakvu želimo. Vjerovatno su na to uticali umor i samozadovoljstvo naših igrača. No, i pored toga zasluženo smo pobijedili", rekao je Nenad Vukčević, pomoćni trener Budućnosti.

Grbalj - Budućnost 1:2

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 400. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Milutin Ðukić (Cetinje). Strijelci: D. Nikolić u 70. minutu za Grbalj, a Ðalac (autogol) u 2. i Mugoša u 41. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Martinović, Janković, Ðalac, Merdović (Grbalj), Agović, Flavio (Budućnost).

Grbalj: Radulović 7, N. Bogdanović 7, Carević 6, Radusinović 7, Ragipović 7, Martinović 7, Janković 5 (D. Nikolić 6,5), Ðalac 5, Matić 5 (Merdović 5), Tučević 5 (I. Bogdanović), N. Nikolić 5,5.

Budućnost: Agović 7, Radunović 6, Peković 6, Ðikanović 6, Mugoša 7, M. Vukčević 7 (Kalezić), Kurbegović 7 (Golubović 6), Nikač 7 (Bošković 6), N. Vukčević 7,5, Kamberović 6,5, Flavio 5,5.

Bonus video: