Sevilja brani trofej, Partizan prijeti Totenhemu

Sevilja počinje odbranu trofeja na svom terenusa Fejnordom, Partizan dočekuje Totenhem
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2014. 08:35h

Liga Evrope je dobila na značaju onog trenutka kada je Uefa saopštila da pobjednik ovog takmičenja obezbjeđuje direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone... To je znak za velike klubove da na ovo takmičenje više ne gledaju kao na sporedno, već na šansu da se vrate u elitu - tako Inter, Fiorentina, Napoli, Totenhem, Sevilja (aktuelni šampion)..., već sada znaju da je plan da idu do kraja, sve do finala koje se igra 27. maja u Varšavi...

Inter se nakon 18 mjeseci vraća u Evropu iz Kijeva - domaćin je Dnjepar, kojem Uefa zbog političke situacije u zemlji nije dozvolila da igra u svom Dnjepropetrovsku... Milanski klub je svakako favorit u grupi F, u kojoj su još i Sent Etjen i Karabag iz Azerbejdžana.

Za najinteresantniji meč u prvom kolu mogao bi da se proglasi okršaj u Liverpulu - sastaju se Everton i Volfsburg, dvije ekipe koje pretenduju da preko nacionalnih liga dođu do Lige šampiona. Liga Evrope im je sada možda nešto laganiji put...

"Ovo je sjajno takmičenje u kojem možemo da vidimo koliko možemo", rekao je menadžer Evertona Roberto Martines. Ambicije u Ligi Evrope ima i Legija, kojoj je motiv više to što bi bila domaćini u finalu.

Čast zemalja iz SFRJ brane Partizan, Dinamo Zagreb i Rijeka.

Parovi - grupa A: Apolon - Cirih, Borusija M. - Viljareal. Grupa B: Kopenhagen - Helsinki, Briž - Torino. Grupa C: Bešiktaš - Asteras, Partizan - Totenhem. Grupa D: Dinamo Zagreb - Astra, Salcburg - Seltik. Grupa E: PSV - Eštoril, Panatinaikos - Dinamo Moskva. Grupa F: Karabag - St. Etjen, Dnjepar - Inter. Grupa G: Sevilja - Fejnord, Standard - Rijeka. Grupa H: Everton - Volfsburg, Lil - Krasnodar. Grupa I: Napoli - Sparta Prag, Jang Bojs - Slovan. Grupa J: Rio Ave - Dinamo Kijev, Steaua - Alborg. Grupa K: Fiorentina - Gengam, PAOK - Dinamo Minsk. Grupa L: Legija - Lokeren, Metalist - Trabzonspor.

Bonus video: