Siti pred vratima četvrtfinala, Atletiko ruši PSV

0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2016. 15:15h

Nakon što su Real Madrid, PSŽ, Benfika i Volfsburg već izborili prolaz, u utorak i srijedu ćemo saznati imena i posljednja četiri putnika u četvrtfinale Lige šampiona.

Prvo će snage odmjeriti Mančester siti - Dinamo Kijev (prvi meč 3:1) i Atletiko Madrid - PSV (0:0), a dan kasnije Barselona - Arsenal (2:0) i Bajern - Juventus (2;2).

Siti je u prvom susretu u Kijevu praktično riješio sve dileme. Premda Manuel Pelegrini poziva na oprez, bila bi senzacija kada bi „građanić“' ostali bez prvog plasmana u četvrtfinale elitnog takmičenja u istoriji kluba.

„Imamo odličan rezultat iz prve utakmice, ali ništa nije gotovo“, upozorava čileanski stručnjak.

Remijem sa Noričom (0:0) Siti je po svemu sudeći ispao iz trke za titulu u Engleskoj. Trenutno ima devet bodova minusa, a vodeći Lester ima i utakmicu manje.

Ispao je i iz FA kupa, a osvojeni Liga kup premalo je za ambicije kluba.

„Smanjili smo izglede za osvajanje titule prvaka i jedino što nam preostaje je Liga šampiona“, dodao je Pelegrini, koji je četvrtfinale elitnog takmičenja već izborio kao trener Viljareala i Malage, a zanimljivo je da to nije uspio sa Real Madridom.

Siti u posljednjih 17 utakmica na „Etihadu“ u Ligi šampiona samo jednom nije primio gol, u pobjedi protiv Bajerna 2011.

No, još je gori podatak kako je Dinamo na 13 gostovanja na Ostrvu upisao 11 poraza i dva remija, a sada bi trebalo da pobijedi s dva gola razlike, uz najmanje tri pogotka.

„Siti je jedna od najboljih ekipa na svijetu, posebno u napadu. To smo dobro vidjeli u prvom susretu. Na nama je da uoči revanša analiziramo greške“, kazao je trener ukrajinskog velikana Sergej Rebrov.

Kijevski sastav je posljednji put bio u četvrtfinalu 1999. godine, kada su Rebrov i Andrij Ševčenko predvodili napad.

Atletiko na posljednjih 12 od 16 utakmica u Ligi šampiona nije primio gol, a od remija u Ajndhovenu je upisao četiri pobjede u Primeri. U timu neće biti Stefana Savića, koji je i dalje van stroja zbog povrede.

„U posljednje tri utakmice smo dali devet golova i to s različitih pozicija, što me posebno raduje. Važno je i što stvaramo dosta prilika“, rekao je trener „jorgandžija“ Dijego Simeone.

PSV putuje na „Visente Kalderon“ nakon kiksa u Ere diviziji protiv Herenvena (1:1). Srećom po „filipsovce“, i Ajaks je kiksao protiv NEC-a (2-2), pa i dalje imaju bod više od rivala iz Amsterdama.

„Ljut sam jer su igrači razmišljali o Atleticu, a ne o Heerenveenu“, kazao je Filip Koku.

PSV je do sada 12 puta gostovao u Španiji i upisao osam poraza i četiri remija. Na „Kalderonu“ je igrao samo 2008. i izgubio 2:1.

„Svjesni smo težine zadatka koji je ispred nas. Atletico je u prednosti, ali nećemo se predati bez borbe“, kazao je golman PSV-a Jeron Zoet, koji ima najviše odbrana u Ligi šampiona - 26.

Bonus video: