Sitijevi koraci od sedam milja, je li se Čelsi već oprostio od titule?

Arsenal je slavio na "Sent Džejms parku" u u uvodnom meču 4. kola Premijer lige. Poraz Liverpula od Vest Hema, Sanderlendu bod na gostovanju Aston Vili
69 pregleda 3 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2015. 19:08h

Tek je 4. kolo Premijer lige, a Mančester siti već gazi ka tituli, i to koracima od sedam milja - ekipa Manuela Pelegrinija zabilježila je i četvrtu pobjedu ove sezone, četvrtu bez primljenog gola.

Za ekipu koja je prošle sezone mnogo patila u defanzivi, to je više nego dobar znak. Votford je na "Etihadu" izdržao poluvrijeme, ali je kapitulirao čim je krenuo nastavak - Raham Sterling, pojačanje iz Liverpula, presreo je loptu nakon centaršuta Bakarija Sanje i postigao prvi gol u Premijer ligi u novom klubu. Fernandinjo je na asistenciju Jaje Turea samo potvrdio pobjedu.

Siti ne samo da je prvi na tabeli, već najbliži konkurenti kasne, za ovaj dio sezone, velikih četiri, pet bodova...

A Sitijev najveći rival, aktuelni prvak Čelsi, već kasni - osam!

Šampion je senzacionalno poražen od Kristal Palasa na "Stamford bridžu", što je treći kiks u dosadašnja četiri kola. Žoze Murinjo ima još samo dva dana da dovede neko pojačanje, u protivnom titula će biti izgubljena, ako već nije...

Bakari Sako je u 65. minutu glavom nakon centaršuta Bolasija doveo goste u vođstvo. Odgovorio je rezerevista Falkao, na centaršu Pedra, prvim golom u dresu Čelsija (80. minut), ali je već u narednom napadu bilo 1:2 - Džoel Vord je na asistenciju Sakoa pokvario Murinjov jubilej, 100. utakmicu na domaćem terenu na klupi Čelsija u Premijer ligi.

Vest Hem Slavena Bilića se na početku sezone pretplatio na velikane. Nakon pobjede protiv Arsenala na "Emirejtsu" u prvom kolu, stigla je jednako velika pobjeda protiv Liverpula na "Enfild roudu", nevjerovatnih 3:0. I sve bi bilo perfektno da "čekićari" u međuvremenu nisu dva puta poraženi kod kuće, i to od koga - od Lestera, pa Bornmuta...

Lancini i Nobl šokirali su "redse" u prvih pola sata, a sve je bilo gotovo kada je Kutinjo početkom nastavka dobio drugi žuti karton, po engleskim medijima nezasluženo...

Arsenal je slavio na "Sent Džejms parku" u uvodnom meču 4. kola Premijer lige.

"Tobdžije" su do vrijedna tri boda došle autogolom Fabrisija Koloćinija u 52. minutu, nakon što je šutirao Aleks Okslejd-Čembrlen.

Domaćinu je posao bio otežan kada je u 16. minutu Aleksandar Mitrović dobio direktan crveni karton zbog neopreznog faula nad Fransisom Kohelanom.

Arsenalu je ovo drugi trijumf u ligi (bio bolji i od Kristal Palasa u gostima), a ima i remi i poraz na "Emirejtsu" - izgubio je od Vest Hema i odigrao bez golova protiv Liverpula.

Rezultati:

Aston Vila - Sanderlend 2:2

Sinkler (penal) 11, 41 - M'Vila 8, Lens 52.

Bornmut - Lester 1:2

Vilson 24. - Vodri (penal) 86.

Čelsi - Kristal Palas 1:2

Falkao 80. - Sako 65, Vord 81.

Liverpul - Vest Hem 0:3

Lancini 3, Nobl 29, Sako 90+2.

Mančester siti - Votford 2:0

Sterling 47, Fernandinjo 56.

Stouk - VBA 0:1

Rondon 45+3.

Njukasl - Arsenal 0:1

Koloćini (autogol) 52.

Totenhem - Everton 0:0

Nedjelja

Sautempton - Norič

Svonsi - Mančester junajted

Bonus video: