Šta je Aleks Ferguson rekao Kantoni nakon kung-fu poteza kojim je šokirao svijet

"Kantona je sjedio u ćošku, već je bio u trenerci. Došao je do njega i rekao mu: 'A ti, ne možeš baš da trčiš okolo i radiš to što si uradio'. Potpuno je promijenio ton i pogled. Erik je bio veliki autoritet, imao je poseban tretman", ispričao je Šarp
71 pregleda 0 komentar(a)
kantona, Foto: Reuters
kantona, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2017. 20:50h

U januaru 1995. godine, Erik Kantona je ušao u legendu potezom koji do tada nikada nije viđen na velikoj fudbalskoj sceni.

Harizmatični Francuz iz Mančester junajteda je čuvenim kung-fu potezom, početkom drugog poluvremena, udario navijača Kristal Palasa na "Selhurst parku", zbog čega je kasnije suspendovan devet mjeseci.

Naravno, na klupi "đavola" tada je bio Aleks Ferguson, a jedan od njegovih igrača Li Šarp.

Upravo je Šarp engleskim medijima ispričao kako je izgledao Fergusonov razgovor sa Kantonom nakon meča...

"Meč se završio 1:1, poveli smo u 57. minutu, a izjednačio je Sautgejt desetak minuta prije kraja. Znali smo šta nas čeka u svlačionici", kaže Šarp.

"Ušao je Ser Aleks i počeo da razbacuje stvari po svlačionici. Knedle su nam bile u grlu. Onda je počeo da urla: 'J... se svi! J.... Palister, koga si čuvao kod kornera? Insi, gdje si j..... bio cijeli meč? Šarpi, moja baba j.... brže trči od tebe... I tako redom'", sjeća se Šarp.

"Kantona je sjedio u ćošku, već je bio u trenerci. Došao je do njega i rekao mu: 'A ti, ne možeš baš da trčiš okolo i radiš to što si uradio'. Potpuno je promijenio ton i pogled. Erik je bio veliki autoritet, imao je poseban tretman", ispričao je Šarp.

Bonus video: