Stefan Savić, novi šef Atletikove odbrane

"Crnogorac igra na vrlo visokom nivou, koncentrisan je, ozbiljan i vrlo moćan u vazdušnoj igri, pa se čini da mu je mjesto u prvoj postavi fiksirano", piše "Marka".
5665 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Kim Klement
Stefan Savić, Foto: Kim Klement
Ažurirano: 30.07.2019. 16:52h

Odlaskom u Inter Dijega Godina, dugogodišnjeg simbola Atletika, Stefan Savić je postao pravi vođa odbrane "kolćonerosa".

Pokazuju to i pripremne utakmice španskog tima na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je na tri meča, protiv Reala, Čivasa i Numansije, Atletiko primio samo jedan gol dok je Savić bio u igri. I to protiv gradskog rivala, u nezaboravnoj pobjedi 7:3.

"Dok se Hose Himenes i Arijas još odmaraju nakon Kopa Amerike, Savić djeluje kao pravi šef odbrane. Crnogorac igra na vrlo visokom nivou, koncentrisan je, ozbiljan i vrlo moćan u vazdušnoj igri, pa se čini da mu je mjesto u prvoj postavi fiksirano", piše "Marka".

Savić je protiv Reala bio i najiskusniji član odbrane u društvu 24-godišnjeg štopera Marija Ermosa, koji je došao iz Espanjola, 20-godišnjeg brazilskog lijevog beka Renana Lodija, koji je tek stigao iz Atletiko Paranensea, te pojačanja iz Totenhema na desnom beku, Kjerana Tripijea.

Šta o svamu kaže crnogorski internacionalac?

- Igranje u Atletiku nosi sa sobom veliku odgovornost. Odlaskom Godina smo izgubili možda i najvažnijeg igrača. Znam kako radim, znam šta treba da radim, imam dovoljno iskustva. Mislim da svojim načinom igre i iskustvom mogu puno da doprinesem - kazao je Savić, prenosi "As".

Atletiko je prilično osvježio tim, naročito u napadu, gdje je Antoana Grizmana zamijenio supertalentovani, 120 miliona eura plaćeni Portugalac Žoao Feliks, ali promjene je pretrpjela i odbrana.

- Jaka odbrana treba da bude naša polazna tačka. Mi koji smo ostali, imamo dodatnu odgovornost da pomognemo onima koji su sada došli. Što se prije uklope i steknu samopouzdanje, to će biti lakše za tim. Radujemo se predstojećoj sezoni, čekamo je s velikim entuzijazmom. Imamo dosta novih ljudi, koji su gladni pobjeda, a naš cilj je da im pomognemo - istakao je nekadašnji defanzivac Sitija, Fiorentine i Partizana.

Odbranu Atletika pojačali su još i dva štopera koji su nosili dres Porta, Brazilac Felipe i Meksikanac Ektor Erera

Galerija

Bonus video: