„Sveci” kreću po slavu

Ako je PSŽ i potrošio ogromnu svotu novca ljetos da povrati sjaj, onda se logično očekuju i rezultati. Na startu u Pariz stiže rival po mjeri, austrijski Salcburg
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 07:58h

Danas kreće Liga Evrope, sa četiri engleska tima (Totenhem, Stouk, Fulam i Birmingem), sa bivšim prvacima Starog kontinenta (PSV, Seltik, Steaua), te sa jednim od najbogatijih svjetskih klubova (Pari sen Žermen)...

Uz sve te podatke, kvalitet nije sporan, zato i možda prvi put u istoriji ovog takmičenja nema izrazitih favorita kojima bi se dale najveće šanse da 9. maja naredne godine zaigraju u finalu u Bukureštu.

Ako je PSŽ i potrošio ogromnu svotu novca ljetos da povrati sjaj, onda se logično očekuju i rezultati. Na startu u Pariz stiže rival po mjeri, austrijski Salcburg.

Ipak, na Parku prinčeva ovo takmičenje, makar po riječima Žeremija Meneza, za sada stavljaju u drugi plan.

"Želimo titulu u Francuskoj. Ako je ne osvojimo, mislim da sezona ne može da se okarakteriše kao uspješna. Liga Evrope? Imamo veliki broj igrača i idemo na pobjede u svakom meču, ali prioritet je domaća scena", rekao je Menez.

PSŽ će rivala imati u madridskom Atletiku koji je u sezonu ušao u promijenjenom sastavu (pošli Forlan i Aguero, stigli Falkao, Turan, Dijego...).

Totenhem je prošle godine dugo bio hit Lige šampiona, a ove se vratio u realnost i sada opet mora da kroz manje evropsko takmičenje krči put ka vrhu.

Menadžer Hari Rednap je najavio da mu je pred gostovanje u Solunu ekipi PAOK-a u glavi samo nedjeljni okršaj sa Liverpulom u Premijer ligi.

"Sačuvaću neke igrače kojima je potreban odmor. Želim da ih sačuvam za nedjelju", kazao je Rednap.

Totenhem prvi favorit

Kada se pogleda kako su bukmejkeri odredili kvote jasno je da izrazitog favorita nema.

Tako se najveće šanse da osvoji ovaj trofej daju Totenhemu na kojeg je kvota 11.

Drugi favorit Lige Evrope je Pari sen Žermen sa neznatno manjim šansama (11,5), dok je na konačan trijumf Atletiko Madrida (osvajača iz 2010. godine) koeficijent 15,5.

Četvrti favorit je Lacio (17,5), a šansu imaju i Atletik Bilbao i Šalke (23), PSV (24), Udineze (25)...

Van der Vart bijesan,ne igra Evropu

Valjda i podatak da je Hari Rednap sa spiska igrača za Ligu Evrope sklonio Rafaela van der Varta govori koliko Totenhem ovo takmičenje shvata kao sporedno.

Ipak, Holanđanin nije svojom voljom van konkurencije - to je odlučio Rednap nakon što je Van der Vart povrijedio koljeno. Procjene su da će bivši as Hamburgera da bude van terena oko mjesec i po.

"I dalje mi je cijela ova situacija čudna. Mislim da je klub makar trebalo da me konsultuje. Ipak, sada nema nazad", rekao je Van der Vart.

Parovi - grupa A: PAOK – Totenhem, Šamrok – Rubin.

Grupa B: Hanover – Standard, Kopenhagen – Vorskla.

Grupa C: Hapoel Tel Aviv – Rapid Bukurešt, PSV – Legija.

Grupa D: Cirih – Sporting, Lacio – Vaslui.

Grupa E: Dinamo K. - Stouk, Bešiktaš – Makabi T.A.

Grupa F: Slovan – Atletik, PSŽ – Salcburg.

Grupa G: AZ Alkmar – Malme, Austrija – Metalist.

Grupa H: Klub Briž – Maribor, Birmingem – Braga.

Grupa I: Udineze – Ren, Atletiko M. - Seltik.

Grupa J: Makabi Haifa – AEK Larnaka, Steaua – Šalke.

Grupa K: Visla – Odenze, Fulam – Tvente.

Grupa L: Anderleht – AEK Atina, Šturm – Lokomotiva.

Bonus video: