Tevez se vraća, Manćini spreman da mu oprosti

"Karlos poznaje situaciju. Ako se vrati, razgovaraćemo, jer nemamo problema sa njim", objasnio Roberto Manćini
0 komentar(a)
Tevez, Foto: REUTERS
Tevez, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.02.2012. 11:02h

Karlos Tevez će se u narednih 48 sati vratiti u Mančester i početi pregovore sa čelnicima "građana“ oko povratka u takmičarski tim.

Argentinac je bio odsutan od 7. novembra, kada je bez dozvole kluba otputovao u domovinu.

U petak se javio u klubu i rekao da će najkasnije do utorka doći iz Buenos Airesa. Njegova želja je da pomogne klubu u trci za titulu prvaka.

Kontroverzni Argentinac je bio u sukobu sa menadžerom Robertom manćinijem, jer je početkom septembra odbio da uđe u igru na meču Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu.

Od tada je na ledu i ko čelnika kluba, koji su mu poručili da je završio epizodu u Mančester sitiju, ali se sada situacija promijenila.

Uprava "građana“ je spremna da mu oprosti ispade, jer smatra da je bivši kapiten dovoljno kvalitetan da im pomogne u trci za šampionsku krunu.

"Karlos poznaje situaciju. Ako se vrati, razgovaraćemo, jer nemamo problema sa njim. Svako zna da je Tevez vrhunski igrač i bilo bi dobro za nas da je ovdje. On ima sposobnost da promijeni dosta toga u našoj igri. Ako je spreman, može nam mnogo pomoći u posljednja tri mjeseca šampionata. Mnogo toga će zavisiti u kakvom je fizičkom stanju, jer nije igrao četiri mjeseca“, istakao je Manćini.

Tevez je tokom januara pokušavao da nađe novi klub.

Željeli su ga Milan, Inter, PSŽ, a on je želio u redove "rosonera“.

Međutim, ponuda nije bila dovoljno "teška“ da zadovolji čelnike Mančester sitija.

Od kada je u sukobu sa Manćinijem, na ime raznih kazni (oduzetih plata, bonusa) ostao je "kraći“ za 10 miliona funti.

Bonus video: