Titograd misli na CFL i subotu: Arhivirali Evropu, spremni za prvaka

OFK Titograd u subotu, na startu 14. sezone Telekom 1. CFL, dočekuje aktuelnog šampiona Sutjesku
1117 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Raičević (OFK Titograd) na meču protiv CSKA iz Sofije, Foto: Savo Prelević
Mirko Raičević (OFK Titograd) na meču protiv CSKA iz Sofije, Foto: Savo Prelević

Dok je Sutjeska preokupirana evropskim obavezama - večeras igra revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv APOEL-a na Kipru, sljedeći utorak (ili četvrtak) čeka je novi evropski meč - fudbaleri OFK Titograda mislima su usmjereni samo na domaće prvenstvo.

Kolika će to biti prednost tima Dragoljuba Đuretića uoči međusobnog duela sa Nikšićanima u prvom kolu novog prvenstva, vidjeće se u subotu. OFK Titograd i Sutjeska igraju na otvaranju 14. sezone Telekom 1. CFL, u prvom takmičarskom meču na Starom aerodromu koji bi Podgoričani mogli da odigraju pod električnim osvjetljenjem, jer su nedavno dobili reflektore.

- Poštujemo šampiona, ali nećemo pristati na kompromis. Pobjeda je jedino čemu težimo i ona je najbolji način da otvorimo sezonu. Oni nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prošli su prvo kolo i igrali odlično protiv APOEL-a u Nikšiću, to nam govori da moramo da ih poštujemo, ali ih se ne plašimo - poručio je kapiten Mirko Raičević u razgovoru za klupski sajt.

OFK Titograd je eliminisan u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, od CSKA iz Sofije. Podgoričani su kardninalnim greškama u prvom meču dozvolili ubjedljiv poraz (4:0), ali je revanš u Crnoj Gori (0:0), u kojem su domaći imali nekoliko izglednih šansi, pokazao da razlika nije ni približno tolika kako govori rezultat iz Sofije.

- Pripreme smo radili uporedo sa pripremama za evropske utakmice protiv CSKA. Imamo mnogo utakmica u nogama i djelujemo sve bolje na terenu. Ove godine smo odlučili da ostanemo u Podgorici i odradimo sve na našem terenu. Kroz treninge i utakmice smo stigli do određenog nivoa forme i spremni dočekujemo prvo kolo protiv Sutjeske - istakao je iskusni, 37-godišnji Raičević, koji je odluku o povlačenju sa terena odložio barem do narednog ljeta.

Nova ekipa Titograda, koju predvode Raičević i njegov vršnjak Radomir Đalović, biće neka vrsta kombinacije iskustva i mladosti. Mnogo fudbalera napustilo je ekipu tokom ljeta, otišli su Petrović, Pavićević, Radulović, Ojdanić, Dedić, Bakrač, Sekulić... dok su osim Đalovića stigli nigerijski štoper Ađana Činedu, vezista Miloš Zečević (iz Rudara), napadač Luka Merdović (Sutjeska), bek Boris Tatar... I sa ovakvim, značajno izmijenjenim timom, “romantičari” će nišaniti Evropu.

37 godina ima kapiten OFK Titograda Mirko Raičević i biće u predstojećoj sezoni najstariji igrač Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige. Prati ga njegov saigrač Radomir Đalović, koji će tačno za tri mjeseca napuniti 37 godina.

Bonus video: