Tohir gradi stadion i ispunjava Moratijev višegodišnji san

Prvi koraci su već preuzeti, pa je Tohir, koji je prvi radni dan kao predsjednik Intera imao u četvrtak, prije tri dana posjetio gradonačelnika Milana Đulijana Pizapiju
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2013. 19:59h

Novi predsjednik Intera Erik Tohir ima viziju da klub u naredne dvije, tri godine vrati u vrh evropskog fudbala, ali njegov zadatak nije isključivo vezan za rezultate - italijanski mediji najavljuju da indonežanski tajkun već sada ozbiljno razmišlja o novom stadionu.

Kao što je poznato, Inter nema sopstveni, već još od 1926. godine zajedno sa Milanom iznajmljuje od grada "San Siro", tako da praktično i nema profit, pa je Tohir kao najveći izazov postavio da se osamostali i da, vođen politikom Juventusa, uloži novac koji bi gotovo sigurno bio prava investicija.

Prvi koraci su već preuzeti, pa je Tohir, koji je prvi radni dan kao predsjednik Intera imao u četvrtak, prije tri dana posjetio gradonačelnika Milana Đulijana Pizapiju.

"Bio je to sastanak na kojem smo razmijenili mišljenja oko sporta i budućeg sportskog razvoja grada. Ovo je prvi korak u dijalogu koji će se nastaviti. Imamo nekoliko zajedničkih ideja oko investicija za dobro grada Milana", najavio je Tohir.

Italijanski mediji su sigurni da ovaj projekat mora da zaživi, jer vjeruju da je veliku ulogu u tome imao i Masimo Morati, sada počasni predsjednik milanskog kluba.

Izgradnja sopstvenog stadiona je, naime, bio višegodišnji Moratijev san, ali nije mogao da pronađe sponzora koji bi mu pomogao u ostvarenju tog cilja.

"Gazeta delo sport" navodi da je baš Morati u pregovorima s Tohirom oko preuzimanja kluba kao neku vrstu ultimatuma Indonežaninu postavio da preuzme obavezu da izgradi stadion.

Tohir je nedavno od porodice Morati kupio 70 odsto akcija Intera.

Galerija

Bonus video: