Totijev projektil u srce "stare dame"

Legendarni as Rome probio Bufona i donio prvi trijumf svom timu protiv Juvea na "Olimpiku" poslije devet godina
62 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2013. 22:37h

Tačno devet godina i sedam dana Roma je čekala šansu da sruši Juventus na "Olimpiku" i dočekala je u teškom momentu - kada su navijači okrenuti protiv čelnika kluba, Pabla Osvalda...

A lijek za sve probleme u Rimu ima samo jedan čovjek - Franćesko Toti.

Kapiten Rome je dao jedini gol na meču protiv italijanskog šampiona, ali taj pogodak nije bio običan, jer je projektilom sa 20 metara probio Đanluiđija Bufona i, osim radosti svom timu, donio i nadu Napoliju - ako Napolitanci sjutra savladaju Sampdoriju na svom terenu prići će na samo dva boda "staroj dami".

U takvom odnosu snaga prvenstvo bi definitivno opet bilo živo.

Od tog februara 2004. kada je Lipijev Juve ponizila sa 4:0 u Vječnom gradu Roma je slavila još samo jednom u Seriji A (i to u Torinu 2010). I tada je, naravno, akter bio Toti.

"Super Toti srušio Juventus", bio je naslov na onlajn izdanju rimskog "Korijere delo sporta".

I poslije svega viđenog na "Olimpiku", Roma je zaslužila da pobijedi i većom razlikom, ali je zahvaljujući Bufonu, nekada i nesnalažljivosti napadača Rome (prije svih, Pabla Osvalda i Erika Lamele) neizvjesnost trajala sve do 94. minuta.

"Moj gol? On ima ogromnu važnost - vrijedi tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na planeti. Znamo da su navijači očekivali mnogo od nas, i vjerujem da su zadovoljni. Iza nas je teška sedmica, a vjerujem da su svi vidjeli drugačiju Romu", rekao je Toti.

Roma je večeras i prekinula seriju od šest mečeva bez pobjede (četiri poraza i dva remija), pa je krila dobio i privremeni trener Aurelio Andreacoli.

Mirko Vučinić, kao što se i očekivalo, nije baš toplo dočekan od strane navijača Rome.

Gotovo svaki kontakt crnogorskog kapitena (igrao do 56. minuta, 120 sekundi kasnije Toti je dao gol) ispraćen je velikim zvižducima, a Mirko je početkom drugog poluvremena mogao da zaledi "Olimpiko" - samo da je bio malo precizniji iz majstorskog voleja sa ivice kaznenog prostora.

"Nije ovo bio pravi Juventus. Jedno od opravdanja može da bude i kalendar, jer nam je ovo treći meč u sedam dana. Nismo ličili na sebe i napravili smo korak unazad nakon pobjeda nad Fiorentinom i Seltikom", istakao je trener Juventusa Antonio Konte.

Rezultati

Roma - Juventus 1:0 (Toti 58)

Kjevo - Palermo 1:1 (Tero (penal) 55 - Formika 5)

Sjutra: Katanija - Bolonja, Đenova - Udineze, Napoli - Sampdorija, Peskara - Kaljari, Torino - Atalanta, Fiorentina - Inter.

Ponedjeljak: Sijena - Lacio.

Petak: Milan - Parma 2:1.

Galerija

Bonus video: