Treća borba Fjuri - Vajlder odložena najranije za oktobar

"Ne možemo garantovati bokserima da će se borba tada održati. Bilo bi ih teško u to uvjeriti, kao i mene", dodao je Arum
781 pregleda 0 komentar(a)
Fjuri i Vajlder, Foto: AP
Fjuri i Vajlder, Foto: AP

Treći meč u teškoj kategoriji između Britanca Tajsona Furyja, vlasnika naslova svjetskog prvaka u verziji WBC, i Amerikanca Donteja Vajldera, koji je bio predviđen za 18. jul u Las Vegasu, odgođen je zbog pandemije koronavirusa, izjavio je jedan od promotera za ESPN.

"Svi se moramo povući. Boks nije izolovan od situacije izazvane virusom koji je zaustavio sportski svijet", izjavio je Bob Arum, šef Top Ranka, dodajući kako bi se ova iščekivana borba "mogla održati početkom oktobra".

"Ne možemo garantovati bokserima da će se borba tada održati. Bilo bi ih teško u to uvjeriti, kao i mene", dodao je Arum.

"Gdje bi oni mogli da treniraju? Kako bismo prodavali ulaznice ? To nema nikakvog smisla", nadovezao se.

"Apsolutno je smiješno govoriti da će se meč održati, a Britanci ne mogu da dođu da ga gledaju", naglasio je Bob Arum, podjsećajući pritom na ograničenja u putovanjima u SAD-u i Velikoj Britaniji koja je u karantinu, dok su sva kazina u Las Vegasu, pa i MGM Grand, domaćin borbe, zatvorena.

Bonus video: