Tri tima iz Portugala u polufinalu

Benfika - Braga, odnosno Porto - Viljareal, parovi su polufinala Lige Evrope, epilog je večerašnjih revanša četvrtfinala.
0 komentar(a)
Porto, Foto: Beta AP
Porto, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.04.2011. 21:52h

Benfika - Braga, odnosno Porto - Viljareal, parovi su polufinala Lige Evrope, epilog je večerašnjih revanša četvrtfinala.

Portugalci će tako imati čak tri predstavnika među četiri najbolja, što je dokaz da se u manjoj iberijskoj državi igra najbolji fudbal u Evropi nakon Engleske, Španije i Italije.

Dokaz superiornosti Portugalaca je ukupan rezultat od 10:3, kojim je domaći šampion Porto demolirao Spartak iz Moskve - nakon 5:1 u Portugalu, večeras je na “Lužnjikiju” bilo 2:5!

"Veoma smo zadovoljni, dali smo deset golova ekipi koja je jesenas igrala Ligu šampiona. Bili smo sjajni, i u prvom meču i u revanšu", izjavio je trener Porta Andre Viljas Boas, koga su već prozvali “novi Murinjo”, ili “Specijalni broj 2”.

Da se ne zaboravi, i Murinjo je svoj put ka evropskom fudbalskom sazvježđu prokrčio osvajanjem Kupa Uefa sa Portom 2003. godine.

"Spremni smo da se uhvatimo u koštac sa ulogom favorita. Neće biti lako protiv Viljareala, ali spremni smo da idemo u finale", dodao je Boas.

Moskovljane je načeo Hulk u 28. minutu, a kada je Kristijan Rodrigez u posljednjem minutu prvog poluvremena povećao na 2:0, slutilo se da će Rusima pući još jedna “petarda”. Tako je i bilo, s tim što je domaćin postigao utješna dva gola za konačnih 2:5.

Protivnik Porta u polufinalu biće Viljareal, koji je u velikom stilu, nakon 5:1 u prvoj utakmici, večeras i u Holandiji nadvisio Tvente (3:1). Domaćin je poveo golom Bajramija, ali je to bilo sve što je uspio da uradi. Tiendali je u 59. minutu skrivio penal, dobio crveni karton i pokrenuo “žutu podmornicu” - Rosi, Ruben i Cani pogodili su mrežu za 8:2 u ukupnom skoru.

PSV je bio na dobrom putu protiv Benfike, poveo je sa 2:0, ali je poraz od 4:1 u prvoj utakmici bio prekrupan zalogaj za “filipsovce” - Luizao u 45. i Kardozo iz penala u 63. minutu obezbijedili su timu iz Lisabona veliki portugalski derbi sa Bragom u polufinalu.

Braga je protiv Dinama iz Kijeva na svom “Minisipalu” od 30. minuta igrala sa igračem manje, ali je uspjela da sačuva mrežu i “prednost” od 1:1 iz prve utakmice.

Rezultati: Spartak Moskva - Porto 2:5 (Džuba 52, Ari 72 - Hulg 28, Rodrigez 45, Guarin 47, Falkao 54, Mičel 89) - prvi meč 1:5, Braga - Dinamo Kijev 0:0 - 1:1, Tvente - Viljareal 1:3 (Bajrami 32 - Rosi 59 (penal), Ruben 84 (penal), Cani 90) - 1:5, PSV - Benfika 2:2 (Džudžak 17, Lens 25 - Luizao 45, Kardozo (penal) 63) - 1:4.

Bonus video: