U Rudaru bijesni: Ne želimo da nam sudi Pavle Radovanović

Sve je uslijedilo nakon pregledanog snimka gdje se, kako tvrde, jasno vidi da je lopta nakon slobodnog udarca kapitena Nedeljka Vlahovića u 17. minutu prvog poluvrmena prešla gol liniju
9 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.10.2015. 18:02h

Uprava FK Rudar, nakon održanog sastanka, oglasila se saopštenjem u kome traži od Fudbalskog saveza Crne Gore da ga "zaštiti od sudije Pavla Radovanovića".

Sve je uslijedilo nakon pregledanog snimka gdje se, kako tvrde, jasno vidi da je lopta nakon slobodnog udarca kapitena Nedeljka Vlahovića u 17. minutu prvog poluvrmena prešla gol liniju.

"Ako smo do sada imali razloga samo da sumnjamo u namjere Pavla Radovanovića, nakon pregledanog snimka, nemamo. Na tom snimku se dobro vidi njegov položaj kako stoji dvadesetak metara udaljen od gola, pa je i on, baš kao i svi ostali na stadionu, morao da vidi da je lopta prešla gol liniju. Morao je to da vidi i pomoćnik Veselin Radunović koji očigledno nije imao hrabrosti da signalizira potpuno regularan pogodak Rudara. Takvom odlukom Radovanović može direktno da utiče na raspored na tabeli na kraju jesenjeg dijela prvenstva, pošto Mladost sada ima četiri boda viška šest kola prije kraja".

"Iako smo javno tražili od Sudijske komsije izuzeće ovog sudije, predsjednik komisije Radojica Kruščić ponovo ga je delegirao i to u derbi utakmici. Zato smatramo da svako naredno delegiranje Radovanovića na našim utakmicama, poslije onog što je učinio na Starom aerodromu, neće biti slučajnost. Podsjećamo da je nam je prošle sezone taj sudija sudio sedam utakmica: Bokelj - Rudar 1:0, Mogren - Rudar 1:0, Rudar - Sutjeska 0:0, Mladost - Rudar 0:0, Berane - Rudar 0:4, Budućnost - Rudar 1:0 i Zeta - Rudar 1:2. Dakle, od pet utakmica koliko je Rudar ukupno izgubio u prethodnom prvenstvu Radovanović je sudio na tri. I na svakoj su bile greške na našu štetu. Ove sezone sudio nam je dva puta i oba puta smo poraženi: Petrovac - Rudar 2:0 i Mladost - Rudar 1:0. Očigledno, ne radi se više o slučajnostma i zbog toga molimo ljude iz Fudbalskog saveza Crne Gore da nas, radi regularnosti prvenstva, zaštite od sudije Pavla Radovanovića".

"Na kraju želimo da istaknemo da ovo naše saopštenje nije usmjereno protiv FK Mladost, jer ne smatramo da je Radovanović htio da pomogne našem rivalu već samo da naudi Rudaru. Ljudima iz Mladosti, koji su naši sportski prijatelji, zahvaljujemo na srdačnom dočeku i čestitamo na pobjedi", piše u saopštenju Pljevljaka.

Bonus video: