Ultimatum Inzagiju, Spaleti čeka Milan

0 komentar(a)
Filipo Inzagi, Foto: Reuters
Filipo Inzagi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2015. 19:58h

Poraz od Atalante, drugi u ukupno tri utakmice u Seriji A u 2015. godini (uz remi), označio je prvu veliku krizu u Milanu u sezoni, prenose italijanski mediji. Iako su svi na Apeninima složni da "rosoneri" nemaju tim za velika djela, zajednički utisak je i da je veliki problem kluba trener-početnik Filipo Inzagi.

Tako je danas u Milanelu Adrijano Galijani održao sastanak s Inzagijem i ekipom nakon kojeg je pružio podršku treneru, ali je ona navodno samo uslovna, jer će Milan gotovo sigurno promijeniti čovjeka na klupi ako u naredna dva kola ne pobijedi Lacio u Rimu, a onda Parmu kod kuće.

Inzagiju se, dakle, već kovertira otkaz, baš kao što je to bio slučaj i s dva njegova prethodnika. I Masimilijano Alegri i Klarens Sedorf su smjenjivani nakon što je klub u više navrata vijećao i promjenu na klupi samo odlagao od vikenda do vikenda...

Inzagiju se zamjera da baš nije iskontrolisao svlačionicu ove sezone, jer ima mnogo nezadovoljnih igrača.

Prvi u redu je Đampaolo Pacini, a novi incident je režirao Alesio Ćerći, koji je došao prije dvije sedmice iz Atletiko Madrida u zamjenu za Fernanda Toresa.

Kamere su, naime, u poluvremenu nedjeljnog meča s Atalantom zabilježile svađu Ćerćija i Ignjacija Abatea u tunelu, a Inzagi je nakon toga zamijenio krilnog napadača i uveo Pacinija...

Iako u Milanu zasada ćute, procurela je informacija da je želja Galjanija i Silvija Berluskonija da umjesto Inzagija angažuju Lućana Spaletija, koji nema posao od kada je napustio Zenit.

Takođe, Milan bi do kraja januara mogao da dovede još neko pojačanje, a sada se kao realna opcija pominje napadač Sampdorije Stefano Okaka, koji je izbačen iz prvog tima Đenovljana zbog svađe sa trenerom Sinišom Mihajlovićem.

Bonus video: