Vest Hem dobio Olimpijski stadion na korišćenje

Londonski Vest Hem pobijedio je gradskog rivala Totenhema u borbi za dobijanje prava na korišćenje Olimpijskog stadiona u Londonu nakon Igrara 2012. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 20:56h

Tako će kultni “Apton park” vjerovatno otići u legendu, a navijači Vest Hema dobiti pogodnost da iz većeg konfora gledaju utakmice svog omiljenog tima.

Ova odluka još nije konačna, jer komisija Olimpijskog komiteta treba da se sastane u petak ujutro (odluku na kraju treba da aminuju britanska Vlada i gradonačelnik Londona Boris Džonson), ali svi engleski mediji, uključujući i državni BBC, pišu da je Vest Hem odnio konačno pobjedu.

Prisudilo je, kako se vjeruje, to što uprava “čekićara” želi da zadrži atletsku stazu, za razliku od čelnika Totenhema, koji su planirali da Olimpijski stadion pretvore u klasičnu fudbalsku arenu.

Totenhem i Vest Hem igraju na tipičnim britanskim, ali prilično dotrajalim stadionima. “Vajt hart lejn” je smješten u sjevernom Londonu i ima 36 hiljada stolica, dok je “Apton park” na krajnjem istoku i na njemu staje 35 hiljada ljudi.

Bonus video: