Završeno takmičenje po grupama, Sevilja će braniti trofej

Duel na "Ataturku" dva puta je prekidan zbog problema sa napajanjem električnom energijom, od 8. minuta je pauza trajala 15 minuta, dok je drugi put meč prekinut u sudijskoj nadoknadi
85 pregleda 0 komentar(a)
Dnjepar, Foto: Fcdnipro.ua
Dnjepar, Foto: Fcdnipro.ua
Ažurirano: 11.12.2014. 22:26h

U posljednjem 6.kolu grupe F u Ligi Evrope Dnjepar je u direktnom duelu protiv Sent Etjena slavio pobjedu i proljeće u Evropi. Ukrajincima je uz strijelca jedinog gola, Artjoma Fedeckog, pomogao i pobjednik grupe, Inter.

"Neroazuri" su sa drugim timom odigrali bez golova na gostovanju Karabahu, pa je Dnjepar, iako posljednji u grupi nakon 5. kola, izborio drugo mjesto.

U duelima koji su počeli u 19 sati pobjede po grupama, uz Inter izvojevali su: Borusija Menhengladbah, Klub Briž, Salcburg, Dinamo Moskva i Bešiktaš. Duel na "Ataturku" Bešiktaš-Totenhem dva puta je prekidan zbog problema sa napajanjem električnom energijom.

U duelima od 21 sat u svojim grupama pobijedili su: Fejnord, Everton, Napoli, Dinamo Kijev, Fiorentina i Legija. Oni će u žrijebu biti u istom šeširu za prve duele nokaut faze na proljeće.

Sa trećeplasiranim timovima grupa Lige šampiona, žrijebaće se drugoplasirani u grupama Lige Evrope, a uz Dnjepar, to su: Viljareal, Torino, Seltik, PSV, Totenhem, Sevilja, Volfsburg, Jang bojs, Alborg, Gengamp i Trabzon.

Partizan nije uspio da dođe do pobjede u Evropi ni ove sezone, pošto je kući sa Asterasom odigrao bez golova. Zagrebački Dinamo je izvojevao "pirovu" pobjedu nad Seltikom (4:3), pa je zauzeo treće mjesto u grupi D.

Najuspješnija ekipa takmičenja po grupama Lige Evrope je moskovski Dinamo, koji je jedini slavio u svih šest utakmica. Rijeka se ispromašivala na terenu branioca titule prvaka Lige Evrope, Sevilje, pa je sipustila šansu da prezimi u Evropi.

Rezultati

Grupa A

Apolon - Viljareal 0:2, Borusija M.- Cirih 3:0

Grupa B

Klub Briž - Helsinki 2:1, FC Kopenhagen - Torino 1:5

Grupa C

Bešiktaš - Totenhem 1:0, Partizan - Asteras 0:0

Grupa D

Dinamo Z. - Seltik 4:3, Salcburg - Astra 5:1

Grupa E

PSV - Dinamo Moskva 0:1Panatinaikos - Eštoril 1:1

Grupa F

Dnjepar - Sent Etjen 1:0, Karabah - Inter 0:0

Grupa G

Sevilja - Rijeka 1:0, Standard - Fejnord 0:3

Grupa H

Everton - Krasnodar 0:1, Lil - Volfsburg 0:3

Grupa I

Napol i -Slovan 3:0, Jang bojs - Sparta 2:0

Grupa J

Rio Ave - Alborg 2:0, Steaua - Dinamo Kijev 0:2

Grupa K

Fiorentina - Dinamo Minsk 1:2, PAOK - Gengamp 1:2

Grupa L

Legija - Trabzon 2:0, Metalist-Lokeren 0:1

Bonus video: