Gigant Aguero, talija Romanjoli, Torgan kao Eden Azar

Predstavljamo tim u formaciji 4-3-3 koji je obilježio fudbalski vikend u najjačim ligama u Evropi
0 komentar(a)
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2018. 14:20h

Serhio Aguero je od nedjelje u društvu Vejna Runija i Tijerija Anrija, dok je Torgan Azar majstorijama podsjetio na starijeg i poznatijeg brata Edena Azara.

Evropski fudbalski vikend obilježio je Napolijev Dris Mertens het-trikom, kao i kapiten Milana Alesio Romanjoli.

Golman

Edoar Mendi (Rems) - Mendi, 26-godišnji čuvar mreže Remsa, ove sezone je sačuvao mrežu na osam od 12 utakmica u Ligi 1. Posljednji u nizu timova koji ga nije matirao je Monako.

Odbrana

Alesandro Florenci (Roma) - Rimljani su bili blizu poraza u Firenci, sve dok Florenci pet minuta prije kraja nije pronašao način da savlada Albana Lafona.

Alesio Romanjoli (Milan) - Milanova talija, kapiten, junak... Romanjoli je u samo pet dana donio dva trijumfa golovima u sudijskoj nadoknadi - protiv Đenove i Udinezea.

Virdžil van Dajk (Liverpul) - klasa holandskog štopera je nesporna. Kod Jirgena Klopa je izrastao u jednog od najboljih defanzivaca na planeti.

Benžaman Mendi (Mančester siti) - francuska sila po lijevoj strani napada Sitija. Pep Gvardiola je znao koga dovodi kada je prije dva ljeta iskeširao skoro 60 miliona eura Monaku.

Sredina

Žoao Mario (Inter) - pomalo zaboravljeni portugalski vezista je opet bitan u Interu. Dobio je prostor u rotaciji protiv Đenove i obradovao Lućana Spaletija - dao je gol i tri puta asistirao.

Serhio Kanales (Betis) - majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca je sačuvao Betis poraza u goleadi protiv Selte (3:3).

Torgan Azar (Borusija Menhengladbah) - teško da će ikada dostići Edenov nivo, ali Torgan je najvažnija karika u Menšu. Dao je dva gola u pobjedi nad Fortunom, pa je Borusija na drugom mjestu.

Napad

Rahim Sterling (Mančester siti) - duel Sitija sa Sautemptonom je bio jedan od onih mečeva kada Sterling može jednostavno sve. U trijumfu od 6:1 je učestvovao s dva pogotka i dvije asistencije...

Dris Mertens (Napoli) - Belgijanac je najveća žrtva promjena u Napulju, tačnije odlaska Mauricija Sarija i dolaska Karla Anćelotija na klupu. Ipak, kvalitet je isplivao na površinu, pa je Mertens het-trikom protiv Empolija nagovijestio Anćelotiju koliko može.

Serhio Aguero (Mančester siti) - Argentinac je odavno ikona “građana”. U duelu sa “svecima” je dao gol, i to mu je bio 150. u Premijer ligi. Aguero je postao treći napadač u istoriji lige sa 150 i više pogodaka u jednom klubu - nakon Runija (Mančester junajted - 183) i Anrija (Arsenal - 175). A. H.

Bonus video: