Halo, Ronaldo zove, volio bih da dođeš u Valjadolid

Poziv Ronalda, zasigurno, nije mogao ostaviti ravnodušnim Plasu, člana Independiente Valea, koji je upisao i dva nastupa sa seniorski tim Ekvadora. Za Plasu se interesuje veliki broj evropskih klubova, ali poziv Fenomena se ne dobija svaki dan
58 pregleda 0 komentar(a)
ronaldo, Foto: Reuters
ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2018. 09:56h

U septembru je postao vlasnik Valjadolida (51 posto akcija je kupio za 30 miliona eura), a blizu je da kao predsjednik dovede i prvo pojačanje Luis Nazario da Lima, poznatiji kao Ronaldo postigao je usmeni dogovor oko transfera 19-godišnjeg ekvadorskog napadača Stivena Plase, najboljeg strijelca posljednje Kope Libertadores do 23 godine.

"Halo, Ronaldo je na vezi. Gledao sam te kako igraš, svidio si mi se i volio bih da dođeš u Valjadolid", prenijela je milanska “Gazeta delo sport” kako je otprilike tekao razgovor između Plase i jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Poziv Ronalda, zasigurno, nije mogao ostaviti ravnodušnim Plasu, člana Independiente Valea, koji je upisao i dva nastupa sa seniorski tim Ekvadora. Za Plasu se interesuje veliki broj evropskih klubova, ali poziv Fenomena se ne dobija svaki dan.

Govori se o cifri od šest miliona eura, koliko bi Valjadolid, trenutno šesti na tabeli Primere, trebalo da isplati ekvadorskom klubu za slobodu Plase. U subotu je definitivan sastanak, i ako ne bude klubova koji bi većom ponudom pokvarili posao, Plasa bi stigao u Valjadolid u januarskom prelaznom roku.

Ronaldo je gledao nekoliko snimaka ovog napadača visokog 188 cm, veoma pokretljivog, tehnički potkovanog, i brzog i na malom prostoru.

"Imam mogućnost da odem u Španiju. Ako bog bude htio, a kako sam rekao mom klubu, volio bih da igram u Primeri već u januaru", izjavio je Plasa početkom oktobra.

A u Španiji Plasa ima poštovalaca, i to prestižnih.

"Želim ti svako dobro Stiven, nadam se da ćeš što prije doći u Španiju", putem video poruke je saopštio Marselo, as Reala.

Mediji u Španiji navode da nije isključeno da iza ovog transfera stoji Real, jer su Ronaldo i Florentino Peres u odličnim odnosima...

Bonus video: