Barani u odbrani moraju agresivno od starta

Mornar i Mega Leks bili su ove sezone rivali i u grupi FIBA Lige šampiona, a obje ekipe slavile su pred svojim navijačima.
77 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Aba-liga.com
Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 21.02.2017. 14:12h

Mornar je već iza sebe ostavio završni turnir nacionalnog Kupa, i poraz u velikom i lijepom finalu u njihovom domu (od Budućnosti), i okreće se novim obavezama.

Svega četiri kola ostala su do kraja ligaškog dijela takmičenja u ABA ligi, a Barani su porazom u Zadru sebe doveli u nezgodnu situaciju da sa bezbjedne sredine tabele, do prije par mečeva, sada brinu u opstanku u društvu najboljih. I zato od sada svaki meč ima prefiks onog najvažnijeg i odlučujućeg u toj grčevitoj borbi. Vremena za odmor nije bilo mnogo, ali u taboru tima Đorđija Pavićevića duboko vjeruju u sebe.

Tim prije što praktično sve do kraja zavisi samo od njih. U slučaju da se prvo sjutra savlada Mega Leks.

"Mega je, zaista, ekipa o kojoj je suvišno trošiti riječi, to je tim sa kojim smo odigrali najviše susreta ove sezone. Jedan u ABA ligi, kada smo tijesno poraženi (93:97) i dva u FIBA Ligi šampiona. Ništa novo neću reći ako kažem da je ovo utakmica od presudnog značaja za naše ambicije. Svaki naš međusobni duel je bio uzbudljiv ove sezone, nema sumnje da će tako biti i ovoga puta. Njihova snaga leži u mladosti i poletu, ali i dobrom vođenju sa klupe. Na nama je da ih već u ranoj fazi zaustavimo u takvom pristupu, i meč kontrolišemo od početka. Iskreno, vjerujem da imamo snage da pred našim sve boljim i vjernijim navijačima ostvarimo trijumf", kategoričan je Pavićević.

Za razliku od mečeva u završnici Kupa, trener Barana će ovoga puta moći da računa na sve igrače, kadrovskih problema, i pored malog umora, ipak nema…

"I oni su za vikend imali završni turnir i odigrali mečeva koliko i mi, tako da su nam pozicije što se samog odmora pred ovaj meč tiče - praktično iste. Budućnost treba da nam bude opomena kako ne smijemo ući u meč. Od starta moramo biti agresivni u odbrani, onemogućiti rivalu veliki broj lakih poena, i odigrati u napadu kao što znamo i umijemo", jasan je iskusni Balša Radunović.

Sjutrašnji meč u „Topolici“ počinje u 17 sati.

Bonus video: