Blokirao Džejmsa bez sekunde igre

Novi košarkaš Filadelfije, Žoel Embid, svakih nekoliko dana je u centru pažnje svjetskih medija zbog objava na Tviteru
59 pregleda 0 komentar(a)
Žoel Embid, Foto: Beta/AP
Žoel Embid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.08.2014. 11:18h

Iako zbog operacije stopala trenutno nije aktivan na parketu, treći pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Žoel Embid, i te kako je aktivan na društenoj mreži Tviter. Uprkos tome što još nije odigrao ni sekundu u najboljoj ligi na svijetu, 20-godišnji Kamerunac je svakih nekoliko dana u centru pažnje svjetskih medija, sve zahvaljujući zanimljivim objavama na Tviteru, na kome ga prati oko 280 hiljada ljudi.

Embid je još dok je bio na koledžu počeo da zabavlja svoje pratioce na ovoj društvenoj mreži. U decembru je govorio o tome kako je golim rukama ubio ajkulu, međutim da to nažalost niko nije vidio, a potom i poželio da mu neko za Božić podari Plejstejšn 4, uz šta je dodao „Pomozite afričkom djetetu”.

Novi košarkaš Filadelfije je u centar pažnje došao tek nakon objave koju je postavio 1. jula. U danima tokom kojih se Lebron Džejms razmišljao gdje će nastaviti karijeru, Embid je putem Tvitera pozvao „Kralja” da mu se pridruži u Siksersima. Kako tokom narednih dana nije dobio odgovor od Lebrona, četiri dana kasnije Kamerunac ga je blokirao na Tviteru uz obrazloženje da mu je Džejms vjerovatno odgovorio u ličnoj poruci, međutim, da on te poruke ne čita. Tako je Embid upisao blokadu nad Džejmsom prije nego što je kročio na parket NBA dvorana. Nakon odluke doskorašnje zvijezde Majamija o povratku u Klivlend, @JoelEmbiid (naziv pod kojim se mladi Kamerunac može naći na Tviteru) je skromno priznao da njegove sposobnosti regrutovanja nisu urodile plodom.

Da Embidu i te kako prija popularnost, pokazao je nastavljajući da „tvituje”. Sljedeća žrtva bila je žena pjevača Kanjea Vesta, Kim Kardašijan, koja kao i Džejms nije odgovorila prošlogodišnjem košarkašu koledža Kanzas. Embid se, ipak, nije pretjerano razočarao, pa je brzo prešao na pjevačicu Rijanu.

- Udarna vijest: Prelazim sa KK (Kim Kardašijan) na Rijanu - objavio je Embid, te u narednom „tvitu” pozvao pjevačicu na večeru.

Očigledno da za Embida važi „treća sreća”, tako da je Rijana počela da ga prati na ovoj društvenoj mreži. To je košarkašu dalo podstrek, pa je nakon toga čak počeo da se bavi fotošopom i postavio montiranu sliku Rijane u njegovom dresu, sliku njega i pjevačice na novom omotu novog izdanja popularne video-igre „NBA 2k15”, a njegova profilna slika je trenutno fotografija sa „porodične večere sa Rijanom”.

Pitanje je da li će mladi centar dostići uspjehe Tima Dankana i Hakima Olajdžavona, sa kojima ga upoređuju košarkaški stručnjaci u Americi, međutim, i ukoliko ne uspije u tome, Embid se uvijek može oprobati u šou biznisu - djeluje kao da ima potencijala i za taj posao.

Bonus video: