Budućnost Voli ostala bez fajnl-fora

"Plavi" porazom od Partizana izgubili sve šanse da se domognu finalnog turnira koji se igra u Beogradu
123 komentar(a)
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2014. 22:00h

Fajnl-for će i ove sezone ostati samo san za košarkaše Budućnost Volija. U najvažnijem meču ove sezone, poraženi su od Partizana pred svojim navijačima, pa im za utjehu ostaje peto mjesto i direktan plasman u Evrokup naredne sezone.

Bili su domaći igrači na ivici ponora nepuna tri minuta prije kraja, pošto je Bogdan Bogdanović sa linije penala doveo Partizan do maksimalnih 60:47.

Nisu se, međutim, Podgoričani predavali, topili su prednost aktuelnog šampiona i 20-tak sekundi prije kraja, kod rezultata 59:62, imali su šut za izjednačenje, ali je Suad Šehović promašio trojku.

U penal završnici gosti su bili koncentrisaniji, a tačku na trijumf stavio je Aleksandar Pavlović pogođenim bacanje osam sekundi prije posljednjeg zvuka sirene.

Početak meča pripao je gostima, nakon nepuna dva minuta poveli su 5:0, ali je na krilima Nikole Ivanovića domaći sastav preokrenuo.

Uslijedio je period bolje igre gostiju, Bogdanović je trojkom vratio prednost svom timu, a završnica prve dionice pripala Budućnost Voliju.

Serija 8:0 ih je od minus tri (9:12) dovela do plus pet (17:12). Održavao je domaći sastav prednost do sredine druge četvrtine, a finiš prvog poluvremena pripao je Beograđanima.

Davis Bertans i Pavlović su se potrudili da Partizan na odmor ode sa prednošću (30:28).

Drugo poluvrijeme otvorio je košem uz dodatno Pavlović, Žofri Lovernj je vezao dvije trojke, pa se Partizan odlijepio na 39:33.

Od tog momenta “crno-bijeli” nisu ispuštali prednost. Budućnost Voli je pokušavala da uhvati priključak, u nekoliko navrata prilazila ja na minus dva, ali dalje od toga nije mogla.

Igrači Partizana su znalački, prosto rečeno, odbijali svaki napad rivala i na plus 13 su pomislili da je sve riješeno i umalo zbog toga nisu bili kažnjeni.

Ovog puta sreća je bila njihov saveznik.

Ivanović je bio najefikasniji u ekipi Budućnost Volija sa 16 poen (šest asistencija), Deži Akindele je upisao 11, koliko i Aleksa Popović uz 12 skokova.

Bogdanović je predvodio Partizan (16, pet asistencija), a pratili su ga Lovernj (14) i Pavlović (13).

Bonus video: