Budućnost Voli se poigrala sa Crvenom zvezdom

Po konačnom rezultatu ne bi se reklo da su Podgoričani bili tamo ubjedljivi, ali po igri koju su prikazali izgledali su kao profesori, a “crveno-bijeli” kao đaci
17 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2012. 20:16h

Budućnost Voli je pregazila Crvenu zvezdu i prekinula njenu trijumfalnu seriju, a time nastavila nepobjedivost na svom terenu protiv istog rivala, koji traje punih osam godina.

Do meča u “Morači”, Beograđani su vezali 11 pobjeda i došli su sa željom da fenomenalan niz produže.

Međutim, imali su nesreću da su naišli na izuzetno motivisanog domaćina, koji je odigrao fenomenalan meč, posebno u fazi odbrane.

Po konačnom rezultatu ne bi se reklo da su Podgoričani bili tamo ubjedljivi, ali po igri koju su prikazali izgledali su kao profesori, a “crveno-bijeli” kao đaci.

Trener gostiju Vlada Vukoičić krajem treće i početkom posljednje četvrtini, kada je meč i definitivno riješen, nespomoćno je širio ruke, što dovoljno govori o dominaciji Budućnost Volija.

Bio je ovo, bar kada je odbrana u pitanju, najbolji meč koji je crnogorski šampion odigrao.

Dozvolili su domaći košarkaši rivalu, koji je do ovog meča imao prosjeko od 80 datih poena u ABA ligi, da ubaci svega 63 poena, od čega 27 u posljednjoj dionici, kada je konačan ishod već uveliko bio poznat.

Džerald Li je odigrao sjajno, dao je 22 poena uz šut iz igre 11-10, a dvocifren broj je dostigao i kapiten Marko Popović sa 14 koševa (četiri trojke).

Igor Rakočević, koga je sjajno čuvao Aleksa Popović uz pomoć Vladimir Mihailovića, sa 18 koševa, bio je najbolji kod gostiju, a dabl-dabl učinak imao je Boris Savović (12 poena, 10 skokova).

Do sredine prve četvrtine Crvena zvezda je održavala rezultatski priključak sa Podgoričanima.

Sa pet vezanih poena Lija, domaćin je otišao na 13:8, što je natjeralo Vukoičića da zatraži minut odmora.

Međutim, ni to nije dalo rezultat, Budućnost Voli je igrala sigurno i kontrolisala dešavanja na terenu.

Strahinja Milošević je fantastičnim zakucavanjem preko Bojana Subotića digao publiku na noge, a i prvi put donio svog timu dvocifrenu prednost (30:20).

Do odlaska na odmor Budućnost Volija je zalihu povećala na plus 12 (38:26).

Furiozno su Podgoričani krenuli u drugo poluvrijeme. Serijom 12:2, koju je zaključio Li, “plavi” su stigli do 22 poena prednosti (50:28) i već tada su širom otvorena vrata velikog trijumfa.

Trgli su se malo gosti, ali su posljednju dionicu trojkama otvorili Nikola Ivanović i Marko Popović za maksimalnih plus 23 (59:36) na isteku 31. minuta.

To je natjeralo stratega gostiju da postavi zonsku odbranu koja je “provocirala” šut za tri poena domaćeg tima.

Promašili su igrači Budućnist Volija nekoliko otvorenih šuteva i nepuna tri minuta prije kraja, gosti su prišli na 64:52.

Nakon minuta odmora Dejana Radonjića, Strahinja Milošević je pogodio i definitivno srušio smove gostiju o preokretu.

Na kraju meča, publika je gromoglasnim aplauzom ispratila svoje ljubimce u svlačionicu, a oni su to i zaslužili.

Održali su lekciju Crvenoj zvezdi i napravili najljepšu uvertiru za srijedu i ključni meč protiv Lukoila za plasman u drugi krug Evrokupa.

Pokloni i ovacije za Rakočevića i Simonovića

Pred početak meča, direktor Budućnost Volija Slavko Radulović predao je provotimcima Beograđana Igoru Rakočeviću i Marku Simonoviću dresove sa njihovim imenima i brojevima koje su nosili dok su igrali za “plave”.

Klub se na taj način zahvalio njima dvojici za sve ono što su pružili u ekipi Budućnost Volija, a publika ih je pozdravila ovacijama.

Bonus video: