Čavlović: Predložiću fajnl-for umjesto plej -ofa

ABA liga je prekinuta kolo prije kraja regularnog dijela, predsjednik protiv proglašenja pobjednika za "zelenim stolom"
2480 pregleda 4 komentar(a)
Predsjednik ABA lige Čavlović, Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Predsjednik ABA lige Čavlović, Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Regionalna ABA liga prekinuta je kolo prije kraja regularnog dijela, koje bi, između ostalog odlučilo raspored timova za plej-of. Sudbina regionalne košarkaške lige slična je većini takmičenja - neizvjesnost zbog korona virusa.

Nedoumice podgrijavaju i brojna saopštenja, poput objave predsjednika Partizana da takmičenje treba prekinuti a "crno - bijele", vodeću ekipu proglasiti prvakom.

"Maxbetsport.rs je nedoumice pokušao da riješi pozivom predsjedniku ABA lige Domagoju Čavloviću.

"Susreli smo se sa nepredviđenom situacijom. Plan je bio da imamo Skupštinu prošlog petka kako bi klubovi predložili rješenja, ali je ona odložena zbog svih dešavanja u regionu"

Prvi čovjek regionalnog takmičenja ističe da niko ne želi da se o šampionu odlučuje van košarkaškog parketa.

"Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno predvidjeti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B.

Ponudio je predsjednik ABA lige potencijalno rješenje o kojem bi moglo da se raspravlja.

"Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, fajnl-for umjesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja fajnal-fora.

Za sada se ne zna kada bi ABA liga mogla da bude nastavljena.

"Trenutno nemamo predstavu kada bi moglo da se nastavi takmičenje.. Mogu da govorim o situaciji u Hrvatskoj, kod nas se tek očekuje povećanje broja zaraženih u narednim nedjeljama. Vidim da su neke lige proglasile šampione. ABA liga će pokušati da pronađe idealno rešenje u razgovoru sa svim klubovima – zaključio je razgovor Čavlović za MaxBet sport.

Bonus video: