Čović i Zvezda sa novim saopštenjem: Mi smo simbol Srbije i nećemo ćutati

U saopštenju se "još jednom" ističe da se "KK Crvena zvezda nije uplašila odlaska u Crnu Goru"
14224 pregleda 31 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Nebojša Čović, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Nebojša Čović i KK Crvena zvezda ponovo su objavili saopštenje povodom odluke da ne dolaze u Podgoricu na meč protiv Budućnosti 30. decembra.

Disciplinski sudija ABA lige registrovao je utakmicu rezultatom 20:0 u korist domaćina, a Zvezdu kaznio oduzimanjem boda.

Konačnu odluku donijeće, ipak, Predsjedništvo ABA lige, s tim da je beogradski klub u subotu saopštio da će se "ili igrati nova utakmica, ili će ABA liga prestati da postoji".

U večerašnjem saopštenju, klub navodi da "kao jedan od simbola Srbije", neće "ćutati kada je očigledno nešto što je svima vidljivo".

"To je podmukao pokušaj da se našem narodu oduzimaju viševjekovne svetinje u Crnoj Gori, i da budemo inicijator nekih događaja u Crnoj Gori koji nemaju veze sa sportom. Naravno, to je sve lukavo smišljeno od onih koji su svoj klub konačno nazvali “državnim projektom”. Događaji koji su uslijedili nakon odluke da ne otputujemo u Podgoricu samo su učvrstili naše uvjerenje da smo donijeli pravu odluku, bez obzira na cijenu", navodi se u saopštenju.

"Nismo žejleli da budemo alibi u smišljenom scenariju za napad na Srbe u Crnoj Gori sada je otvorila prostor mnogima kojima smeta Crvena zvezda da nastave sa podmuklim pokušajima da je ruše! Ta Crvena zvezda je: stabilna, sa jasnom strukturom i sistemom, dobrim timom, dobrim igrama u Evroligi, punom Štark Arenom, trenutno najboljom odbranom u Evroligi, sa trofejima…

"Pokušavali su na mnoge načine i nisu uspevali prethodnih godina iz više centara da nas obore. Sada je u pokušaju nova ideja – opstrukcija našeg kluba na sve moguće načine kroz ABA ligu kako se ne bi domogao plej-ofa – nelegalnim pokušajem kažnjavanja, oduzimanjem bodova, a sada se perfidno i kroz naručene tekstove raznih interesnih grupa potura teza da Crvena zvezda ucenjuje ligu svojim izlaskom iz takmičenje. To se ne zove ucjena – već držanje do principa i pravila koja su ustanovljena još 2015. godine", stoji u saopštenju.

U saopštenju se "još jednom" ističe da se "KK Crvena zvezda nije uplašila odlaska u Crnu Goru".

"Nismo to učinili ni u aprilu 2019.godine tokom nezapamćenog napada na našu upravu i igrače tokom treće utakmice finala plej ofa ABA lige. Scenario je bio poznat, odigrati utakmicu pred 7.500 pristalica političke partije DPS u dvorani “Morača“ u kome bi Crvena zvezda bila kao simbol Srbije ponižena u novoj predstavi, a promovisan sporni Zakon o vjeroispovesti, koji je osuđen kao diskriminatorski od svih, pa i međunarodne zajednice.

"KK Crvena zvezda poslije 17. aprila 2019.godine nikada više neće biti dekor u unaprijed režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u Morači. Crvena zvezda će pobijediti i u ovoj utakmici, iako se ona ne vodi na terenu, već kao i mnoge prije ove, po separeima raznih elitnih restorana i kafića, u korporativnim kabinetima uz obavezne koverte ispod stola, ili na “poslovnim” ručkovima. KK Crvena zvezda želi pobjede na terenu, ali van njega neće dozvoliti nikakve opstrukcije, podmetanja, neprincipijelne koalicije, izmišljene kazne zasnovane na navodnom 'neopravdanom' dolasku Zvezde u Podgoricu. Od te namjere nećemo odstupiti ni po koju cenu. Pa čak i onu koju smo kao klub naveli u zvaničnom saopštenju u subotu 04.01.2020. godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: