De Kolo i Gist najkorisniji igrači 10. kola

0 komentar(a)
Džejms Gist, Foto: Euroleague.net
Džejms Gist, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 02.12.2017. 17:57h

Košarkaši CSKA iz Moskve i Panatinaikosa, Nando de Kolo i Džejms Gist proglašeni su danas za najkorisnije igrače desetog kola Evrolige, objavljeno je na sajtu tog takmičenja.

De Kolou je ovo 12. put da je MVP kola Evrolige, dok je Gist prvi put stigao do tog priznanja.

CSKA je u desetom kolu pobijedio Barselonu sa 92:78, a De Kolo je upisao 18 poena, 11 asistencija i četiri ukradene lopte što mu je donijelo indeks korisnosti 30.

Isti indeks je imao i Gist u pobjedi Panatinaikosa nad Malagom sa 82:71. On je ubacio 17 poena, imao je i 11 skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu.

Najveći indeks korisnosti, 32, imao je košarkaš Real Madrida Luka Dončić u porazu njegove ekipe od Crvene zvezde (83:87). Slovenački reprezentativac je meč završio sa 20 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte, a čak 10 faulova su protivnički igrači napravili nad njim.

Nakon De Koloa, Gista i Dončića, po indeksu korisnosti slijedi srpski košarkaš i igrač Efesa Vladimir Štimac, koji je sakupio 29 indeksnih poena u pobjedi njegove ekipe nad Milanom.

Najbolji strijelci desetog kola sa po 26 ubačenih poena bili su Erik Grin iz Valensije, Noris Kol iz Makabija i Aleksej Šved iz Himkija.

Košarkaš Olimpijakosa Jorgos Printenzis bio je najbolji skakač sa 14 uspješnih dodavanja, dok je najbolji asistent kola bio igrač Panatinaiskosa Nik Kalates sa 12 uspješnih dodavanja.

Bonus video: