Golden Stejt u polufinalu Zapada, Bruklin izjednačio

Golden Stejt se plasirao u polufinale Zapada pošto je u noći između četvrtka i petka na svom terenu pobijedio Denver sa 92:88 i tako sa 4:2 prošao među četiri najbolje ekipe
0 komentar(a)
Stiven Kari, Foto: Beta AP
Stiven Kari, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.05.2013. 09:08h

Golden stejt se pridružio Majamiju i San Antoniju u polufinalu plej-ofa – Voriorsi su na svom terenu pobijedili Denver 92:88 i tako sa 4:2 u pobjedama prošli među četiri najbolje ekipe Zapadne konferencije, prvi put nakog šest godina čekanja.

Iako su na početku posljednje četvrtine gubili 16 poena razlike, gosti su imali veliku priliku da se u samoj završnici susreta vrate u igru. Tako je 13 sekundi prije kraja Čendler promašio iz dva uzastopna pokušaja za poravnanje na 90:90. Golden stejt je nakon toga pogodio dva slobodna bacanja i izborio dvoboj u polufinalu protiv San Antonija.

Denver je u posljednjih 26 utakmica regularnog dijela sezone nanizao 23 pobjede, i stigao do trećeg mjesta na Zapadu, ali se morao oprostiti od plej-ofa. Teška povreda Danila Galinarija početkom aprila je učinila svoje, kao i očajan šut u šestom meču protiv Golden stejta (svega 34,7 odsto iz igre, 25 odsto za tri poena).

Stiven Kari bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 22 poena, uz osam asistencija, četiri skoka, al ii čak sedam izgubljenih lopti, dok je ključnu ulogu imao Australijanac Endrju Bogut sa 14 poena i 21 skokom. "Ruki" Drejmond Grin dodao je 16 poena i 10 skokova za Voriorse. Iako igraju bez sjajnog centra Dejvida Lija (igrao je samo minut), “ratnici” su nadskakali Denver 55-45.

U ekipi Denvera, koja je takmičenje u prvom kolu plej-ofa završila deveti put u proteklih 10 sezona, Andre Iguodala bio je najefikasniji sa 24 poena (imao je i devet skokova i šest asistencija), a Taj Loson dodao je 17.

Majami i dalje čeka svog rivala, pošto je Bruklin u gostima savladao oslabljeni Čikago 95:92 i izjednačio rezultat u seriji na 3:3, u prvom kolu plej-ofa Istoka, i tako izborio sedmi meč kod kuće.

Bulsi su meč odigrali bez Luola Denga (bolest) i Kirka Hajnriha (povreda lista), dok su pod temperaturom igrali Nejt Robinson i Taj Gibson, ali je Čikago i u takvim uslovima imao priliku da završi ovu seriju, iako je Bruklin vodio tokom najvećeg dijela meča. U posljednja dva minuta šansu da poravnanje nije iskoristio omaleni Robinson, koji je meč završio sa 18 poena i četiri asistencije. Najefikasniji u Čikagu bio je Marko Belineli sa 22 poena, uz pet skokova i sedam asistencija, dok su Žoakim Noa i Karlos Buzer dodali po 14 poena, uz 15, odnosno 13 skokova.

U ekipi Bruklina, u kojoj su se svi upisali u strijelce, po 17 poena postigli su Deron Vilijams (11 asistencija), Bruk Lopes i Džo Džonson, a pobjedu je 19 sekundi prije kraja obezbijedio Andrej Bleč, nakon što je ubacio dva slobodna bacanja.

Rezultati

Istočna konferencija

Čikago - Bruklin 92:95 (Belineli 22 p, 5 sk, 7 as, Noa 14 p, 15 sk - Vilijams 17 p, 11 as, Lopes 17 p, 3 sk)

Serija je izjednačena: 3-3

Zapadna konferencija (šesta utakmica)

Golden stejt - Denver 92:88 (Bogut 14 p, 21 sk, Kari 22 p, 8 as - Igudala 24 p, 9 sk, 6 as, Loson 17 p, 5 sk, 6 as)

Golden stejt je dobio seriju: 4-2

Bonus video: