Jang ponovo heroj Atlante, sa zvukom sirene srušio lidera

Košarkaši Atlante slavili na domaćem parketu protiv Milvokija nakon produžetka
2019 pregleda 0 komentar(a)
Jang, Foto: AP
Jang, Foto: AP
Ažurirano: 31.03.2019. 23:38h

Kada su se Atlanta Hoksi na prošlogodišnjem draftu odrekli prava na Luku Dončića i mladog Slovenca poslali u Dalas u zamjenu za Treja Janga, potez tima iz Džordžije naišao je na brojne kritike ljubitelja košarke.

Ipak, partije koje plejmejker Atlante pruža u drugom dijelu ovogodišnjeg NBA šampionata uvjerile su publiku da su klupski čelnici donijeli odluku koja je i te kako daleko od katastrofe, a brojke koje novajlija Hoksa bilježi nakon Ol-star pauze dio javnosti su navele i na pitanje - da li je moguće da će neko Luki Dončiću oteti titulu "rukija" sezone?

Legendarni Džejson Kid je u nedavnom TV gostovanju kazao da su ga igre Janga i Dončića podsjetile na sezonu 1994-95, kada su on i Grent Hil podijelili titulu najboljeg NBA novajlije, ali, zbog današnjeg načina glasanja, jasno je da je gotovo nemoguće da se tako nešto ponovi.

Jang je u večerašnjem trijumfu Atlante protiv Milvokija (136-135) na 6.6 sekundi do kraja produžetka prvo donio prednost, a nakon pogotka Sterlinga Brauna i preokreta Baksa na 1.1 sekundu prije kraja - konačno i pobjedu svom timu sa zvukom sirene.

Iako je imao loše šutersko veče (5/19) i meč završio sa svega 12 koševa, Jang je upisao 16 asistencija i pet uhvaćenih lopti, i još jednom se dokazao kao čovjek odluke za Hokse.

Milvoki je u Atlanti igrao bez najvećih zvijezda tima, Janisa Adetokumba, Kris Midltona i Erika Bledsoa, uz ranije povrijeđene Malkolma Brogdona i Nikolu Mirotića.

Bonus video: