Jovović: Na pravom smo putu

"S obzirom na energiju koju ulažu igrači, ali i stručni štab, mislim da smo na pravom putu", ističe šef struke crnogorskog šampiona
0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.09.2013. 17:21h

Još tačno dvije nedelje su ostale do starta ABA lige i premijernog meča koji košarkaši Budućnost Volija igraju protiv Krke u Novom Mestu. ”Plavi” već mjesec i po dana treniraju i polako su počele da se slažu kockice za predstojeću sezonu.

Iako još nisu utanačeni svi detalji u igri, Igor Jovović ne krije zadovoljstvo onim što je urađeno u prethodnom periodu.

"Zadovoljan sam angažovanjem, ali još nismo u potpunosti formirali ni napadački ni defanzivni set. Tek su nam se priključili reprezentativci, a to iziskuje određenu potrebu za pretumbacije u odnosu na period koji je iza nas. Međutim, s obzirom na energiju koju ulažu igrači, ali i stručni štab, mislim da smo na pravom putu", ističe šef struke crnogorskog šampiona.

Poslije rane eliminacije Crne Gore sa Evropskog prvenstva u Sloveniji, “plavi” su se kompletirali ranije nego što se očekivalo.

"Reprezentativci iza sebe imaju teške pripreme koje su trajale dva mjeseca i samo prvenstvo je bilo teško, igrale su se utakmice skoro svaki dan. Zbog toga smo procijenili da su Suad Šehović i Aleksa Popović u određenoj vrsti zamora, pa su odmah po priključenju dobili četiri dana slobodno, dok su Nikola Ivanović i Marko Popović već pet dana sa nama. Sigurno da će nam koristiti to što su se ranije priključili".

Igrači Budućnost Volija iza sebe imaju osam odigranih kontrolnih mečeva, a za vikendi ih čekaju još dva.

"Danas i sjutra igramo mečeve u Beogradu, a rivali su ruski Jenisej i Mega Vizura. Nakon toga ćemo iskoristi period da u “Morači” treniramo do turnira, koji igramo narednog petka i subote. To bi bilo to što se tiče kontrolnih mečeva".

Đelil Akindele, posljednje pojačanje, radi dobro na treninzima, ali ga povrede onemogućava da radi maksimalno.

"Akindele je posvećen treninzima, ali ima određenih problema sa zadnjom ložom, što ga često eliminiše iz treninga i rada punom snagom. On će putovati sa nama u Beograd, ali je pitanje koliko će biti u stanju da nam pomogne", zaključio je Jovović.

Bonus video: