Jovović: Poklonili smo Lokomotivi pobjedu

"Izgubili smo nekoliko vezanih lopti u trećoj četvrtini, što je omogućilo Lokomotivi da postigne lake poene i izgradi samopouzdanje", objasnio Džej Ar Rejnolds
8 komentar(a)
Budućnost Voli-Cibona, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli-Cibona, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2014. 21:50h

Nijedna ekipa do sada u Evrokupu nije bila tako blizu da dobije Lokomotivu kao Budućnost Voli.

Međutim, u odlučujućim momentima, domaćin je bio koncentrisani i srećniji i stigao je do novog trijumfa.

"Lokomotiva je najbolji tim u našoj grupi, ali mislim da smo im poklonili pobjedu. Napravili smo previše grešaka, a u tri navrata u trećoj četvrtini nismo poentirali nakon kontranapada. Promašili smo i devet bacanja, a na taj način se ne može doći do pobjede”, bio je razočaran trener „plavih” Igor Jovović.

Džej Ar Rejnolds je odigrao odličan meč. Dao je 21 poen uz tri trojke iz četiri pokušaja.

"Bila je teška utakmica, ali mislim da smo odradili dobar posao i borili smo se. Izgubili smo nekoliko vezanih lopti u trećoj četvrtini, što je omogućilo Lokomotivi da postigne lake poene i izgradi samopouzdanje. Ne možete se nadati pobjedi protiv ovakve ekipe sa toliko grešaka”.

Trener Lokomotive Sergej Bazarevič zahvalio se navijačima na novom trijumfu.

"Oni su pomogli da pobijedimo, nisu prestajali da nam daju podršku ni kada nam nije išlo. Ovo druga utakmica za redom koju smo počeli dobro, ali onda smo izgubili koncentraciju. Dopustili smo ekipi Budućnosti da postiže poene ispod koša i nismo pravili faulove kad je bilo najpotrebnije. Napravili smo previše grešaka u prvom poluvremenu, čak 10. Rejnolds, koga smo zaustavili u prvom meču, odigrao je sjajan utakmicu. Imamo mnogo toga da naučimo iz ove pobjede”.

Jevgenij Voronov je sa dvije vezane trojke na startu posljednje četvrtine otvorio vrata pobjede svom timu.

"Bila je ovo nervozna i teška utakmica. Nismo bili dobri u prvom poluvremenu i nismo uspjeli da smirimo pritisak našeg protivnika. Oni su dobar tim sa nekoliko fantastičnih igrača. Uspjeli smo da prevaziđemo nervozu, pokazali smo karakter i pobijedili zahvaljujući dobroj odbrani”.

Bonus video: