KK Crvena zvezda: Neki se boje jedinstva srpskih klubova

Crvena zvezda je juče opozvala svog predstavnika u Radnoj grupi, nakon što sastanku u Zagrebu nije prisustvao predstavnik Partizana
4561 pregleda 8 komentar(a)
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts
Ažurirano: 05.12.2019. 14:34h

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas, kako navodi, u cilju vjerodostojnog obavještavanja srpske košarkaške javnosti, da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, klub nije želio da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan dio ABA lige u svakom smislu.

„Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik KK Partizan nije dobio nikakvu povratan odgovor oko termina sastanka, niti je KK Crvena zvezda o tome bila obavještena“, navode iz Zvezde.

Crvena zvezda je juče opozvala svog predstavnika u Radnoj grupi, nakon što sastanku u Zagrebu nije prisustvao predstavnik Partizana.

Na sastanku su članovi Radne grupe trebali da se upoznaju sa kandidatima za mjesta u menadžmentu regionalnog takmičenja.

„Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako rijetko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsjećaju na prethodne sezone“, navodi se u saopštenju beogradskog kluba.

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan juče je rekao da mu je Đordi Bertomeu potvrdio da će šampion ABA lige naredne sezone igrati u Evroligi.

"Ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promjene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu 'korporativno – koalicionog' pristupa neće biti mjesta – jer kao takva sigurno neće ni postojati.

Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mjestu interesa srpske košarke.

Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta 'specijalaca' već ono što treba da budu – integralni dio ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a vjerovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne! Zato KK Crvena zvezda ponavlja još jednom, ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primjenjivani, ili ove i (takve) liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: