Makabi neće da igra finale Evrolige?

Mi smo odavno rekli da, ukoliko se plasiramo u finale, nećemo igrati utakmicu 8. maja u večernjem terminu i odluku nećemo promijeniti - rekao je Šimon Mizrahi, predsjednik kluba
0 komentar(a)
Šimon Mizrahi, Foto: MAKABI
Šimon Mizrahi, Foto: MAKABI
Ažurirano: 01.04.2011. 16:00h

Šimon Mizrahi, predsjednik Makabija, rekao je da njegova ekipa neće igrati, ukoliko se plasira, finalni meč Evrolige u Barseloni 8. maja ako on bude igran u večernjem terminu.

Odmah su reagovali i organizatori fajnl-fora u Barseloni koju su istakli da je satnica već poznata i da ne može da se mijenja. Najbolja izraelska ekipa će 6. maja u polufinalu igrati sa boljim iz meča Real – Valensija.

Izraelci traže da se termin odigravanja meča za titulu pomjeri nekoliko sati unaprijed kako se ne bi poklopio sa noći u kojoj se slavi jedan od njihovih najvećih praznika Dan sjećanja na poginule borce (nacionalna žalost, odavanje počasti mrtvima).

- Mi smo odavno rekli da, ukoliko se plasiramo u finale, nećemo igrati utakmicu 8. maja u večernjem terminu i odluku nećemo promijeniti. Učinićemo sve da pokušamo da pomjerimo vrijeme odigravanja - rekao je Mizrahi.

Čelnici Makabija su istakli da neće da naprave istu grešku kao prije 20 godina, kada su u sličnim okolnostima popustili, izašli na parket i po povratku u domovinu bili osuđeni i napadnuti.

Sa druge čelnicima Evrolige su vezane ruke, jer su sve termine sa sponzorima i tv prenosima dogovorili ranije.

Ko će na kraju da dobije ovaj meč, ostaje da se vidi!

Bonus video: