Maljković: Bećirović je dobar poslastičar, ali ne i trener

Kritikovao me je od starta zato što nisam pozvao njegovog sina Sanija. Ne bih imao ništa protiv da me kritikuju Zmago Sagadin, Jure Zdovc, Slobodan Subotić i Aleš Pipan, ali pokušaj uzdizanja ovog gospodina preko mene je previše
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 15:19h

Selektor Slovenije Božidar Maljković nalazi se na meti kritika kolega i javnosti u bivšoj jugoslovenskoj republici zbog sedmog mjesta na EP u Litvaniji.

Najžešći u kritikama bio je Memi Bećirović, bivši selektor Slovenije (decembar 2009 - decembar 2010).

Međutim, u intervjuu za "Sportske novosti", iskusni trener nije ostao dužan.

"Ne bih imao ništa protiv da me kritikuju Zmago Sagadin, Jure Zdovc, Slobodan Subotić i Aleš Pipan, ali pokušaj uzdizanja ovog gospodina preko mene je previše. Od prvog dana sam na njegovom udaru, jer nisam pozvao njegovog sina Sanija na Evropsko prvenstvo. Govori da je sedmo mjesto u Litvaniji neuspjeh. Moja poruka bi mu bila sljedeća, da je odličan poslastičar, kuvar, ali ne i trener, tako da me njegove kritike ni najmanje ne bole", rekao je Maljković.

Na kraju je istakao da ima ugovor na još dvije godine, da se ne boji izazova koji su postaljeni ispred njega, a to je osvajanje medalje na EP 2013. godine, čiji će domaćin biti Slovenija.

Ova izjava Maljkovića je izazvala ogorčenje kod slovenačkih trenera, a srpskom stručnjaku se zamjera i to što je tokom meča četvrtfinala protiv Španije udario po glavi Eda Murića.

Bonus video: