Mijović: Dovoljno smo zreli da nas sve ovo ne ušuška

"Imamo ozbiljan voljni momenat, odnos prema svakom treningu. Taj odnos prema treningu mislim da se prepoznaje, dobro se pripremamo, stručni štab radi dobar posao, pomoćni treneri Todorović i Musić svako u svom domenu, tako da smo napravili izuzetnu koheziju unutar tima", kazao je trener Budućnosti
2622 pregleda 0 komentar(a)
Peta Mijović, Foto: Savo Prelević
Peta Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2019. 22:36h

Petar Mijović je nakon večerašnje pobjede protiv Galatasaraja (94:78), u 9. kolu grupe D Evrokupa, kazao da je njegova ekipa pružila “još jedno jako izdanje i upisala još jednu sjajnu pobjedu protiv veoma dobrog i teškog protivnika”.

"Zadovoljni smo ovom pobjedom, ali pokušavamo da gledamo ispred nas i da budemo fokusirani na prvi naredni meč, u subotu protiv FMP-a u ABA ligi, koji je veoma važan za nas", rekao je Mijović.

Strateg Podgoričana je zadovoljan kontinuitetom rezultata i igara njegovog tima, i pohvalio je igrače “za izuzetan pristup”.

"Imamo ozbiljan voljni momenat, odnos prema svakom treningu. Taj odnos prema treningu mislim da se prepoznaje, dobro se pripremamo, stručni štab radi dobar posao, pomoćni treneri Todorović i Musić svako u svom domenu, tako da smo napravili izuzetnu koheziju unutar tima. Na sve to se nadovezuju dobar i kvalitetan rad i priprema, i mi smo u ovom momentu tu gdje jesmo. Sigurno je da je sve ovo dobro, ali može i da bude opasno. Međutim, mislim smo dovoljno karakterni i zreli da nas ovo ne ušuška. Pokušavamo da uradimo sve da ako dođe do određenog pada, individualnog, možda u nekom momentu i timskog, da i u tim momentu “centriramo” naše glave da ostanemo maksimalno fokusirani i da u tim momentima damo sve od sebe ne bismo li opet prebrodili takve situacije. Nadam se da će takvih situacija biti jako malo", kazao je Mijović.

U prvom poluvremenu je Budućnost vodila 15 razlike, iako je Galatasaraj imao devet ofanzivnih skokova

"Nisu samo njihovi visoki igrači bili ti koji su nas napali ofanzivnim skokom, nego je tu bilo i nekoliko nezaštićenih šuteva, u vidu zagrađivanja sa naših spoljnih pozicija".

Mijović je podvukao i partiju Hasana Martina, koji je za 26 i po minuta igre upisao 24 poena (šut 15-11), 10 skokova i tri ukradene lopte za indeks korisnosti 29.

"Martin je igrač koji zaslužuje da dobije prostor koji dobija. Iz meča u meč pokušavam, kada rezultat to dozvoljava, da dam prostorima i drugima, pa negdje Zoran Nikolić, a negdje Martinš Mejers dobiju određene minute. Nama je svaki igrač dragocjen i važan, svakoga pokušavamo da uvodimo u situaciju, kada nam je potreban u odnosu na zahtjeve igre, da je spreman da odgovori tim zahtjevima", zaključio je Mijović.

Trener Galatasaraja Ertugrul Erdogan čestitao Budućnosti na pobjedi.

“I prije meča sam kazao da je Budućnost dobar tim. Za mene su rezultati u grupi nevjerovatni, da ste me pitali prije početka sezone, očekivao bih mnogo bolje od rezultate Budućnosti. Ali, to je košarka, ponekad ne ide sve po planu. Trener Budućnosti je odradio odličan posao. Mi smo u Istanbulu pobijedili u produžetku, na jednu loptu, iako, mislim, da je Budućnost tada igrala mnogo bolje od nas. Večeras smo mlako počeli meč, posebno u odbrani, što potvrđuje 55 primljenih poena u prvom poluvremenu. To je previše za košarkaški meč. Samo smo u trećoj četvrtini igralo malo u odbrani, u posljednjoj četvrtini smo napravili mnogo grešaka...”, rekao je Erdogan.

Bonus video: